Zeer gezellig en geslaagd Atlantis Kerstkorfbaltoernooi

Geplaatst op: 30 december 2013

Op maandag 23 en dinsdag 24 december is er in sporthal de Phoenix in Mijdrecht het jaarlijkse Atlantis Kerstkorfbaltoernooi gehouden. Dit is een korfbaltoernooi opgezet om de leerlingen van de basisscholen in de Ronde Venen op een gezellige manier samen kennis te laten maken met de korfbalsport. Korfbal is een sport die wordt gespeeld in gemengde teams, jongens en meisjes met elkaar, wat vrij uniek is. Dit komt met name het sociale karakter en de gezelligheid van de sport ten goede. Ook dit jaar waren er weer veel leden die zich als vrijwilliger hebben aangemeld als begeleider bij de spelochtend, het geven van informatie over korfbal en Atlantis achter het kraampje, als omroepers, als scheidsrechters. Hierdoor kon de organisatie het toernooi op een juiste manier laten verlopen. Voor deze editie van het toernooi was gekozen voor een spelletjesochtend op maandag 23 december voor de jongste leerlingen in groep 1, 2 en 3 van de basisscholen. De kinderen werden in groepjes van zes tot negen kinderen per groep, onder begeleiding van twee Atlantisleden, door een spelletjesparcours geleid. Hierbij werden spelletjes gedaan die de kinderen lieten kennis maken met een bal, een voorzichtige introductie gaven in het korfbal spel, en natuurlijk het altijd leuke tikkertje in verschillende vormen. Voorbeelden van spelletjes die zijn gedaan zijn het met een tennisbal pilonnen omgooien, gooien op een steeds hoger geplaatste korf, een grote bal tussen palen doorrollen, en voorkomen (door deze te verdedigen) dat een bal in een open kast kon worden gegooid. De bijna 120 kinderen die zich hiervoor hadden opgegeven kwamen van De Driehuisschool, OBS Willespoort, De Fontein, De Hoflandschool, De Twistvliedschool, De St. Antoniusschool, De Prinses Beatrixschool, OBS De Eendracht, OBS De Trekvogel en de Proostdijschool. In de middag van maandag 23 december ging het toernooi van start met de leerlingen van de groepen 4 en 5 van de basisscholen die in teams van viertallen tegen elkaar uitkwamen. Tijdens deze middag waren er twintig teams die in actie kwamen. Ze lieten vol enthousiasme zien dat ze gekomen waren om plezier te maken, en dat ze toch ook wel heel graag een van de bekers mee naar huis zouden willen nemen. Er waren wedstrijden waarin soms veel werd gescoord, maar in sommige wedstrijden was het zo aan elkaar gewaagd dat er minder punten werden gescoord maar de spanning juist heel hoog was. De gezelligheid en het plezier was duidelijk te horen in de sporthal, en ook vanaf de tribunes waren de aanmoedigingen vaak luid en duidelijk. De uiteindelijke winnaars van een middag vol wedstrijden zijn voor groep 4 geworden; 3e plaats – Prinses Beatrixschool 2, 2e plaats – Twistvliedschool, en 1e plaats – OBS Willespoort. Bij groep 5 zijn de bekers verdeeld onder; 3e plaats – Proostdijschool 2, 2e plaats – Twistvliedschool, en 1e plaats – De Fontein 2. De prijzen werden aan de winnaars uitgereikt door de heer Bas Bokkes, Coordinator Onderwijs, Sport & Accommodatie van Gemeente de Ronde Venen. Op dinsdag 24 december kwamen de hogere klassen in actie met in de ochtend vijftien teams van groep 6 leerlingen van de verschillende scholen. Ook bij de groepen 6 werd er korfbal gespeeld in viertallen. Combinaties van zeer talentvolle spelers op het gebied van scoren, spelers met heel veel snelheid, en spelers die vooral tactisch slim steeds op de juiste plaats stonden bleken veel terug te vinden in de wedstrijden. De winnaars van de groep 6 wedstrijden zijn geworden; 3e plaats – De Fontein 1, 2e plaats De Hoflandschool 1, en 1e plaats – De Fontein 2. De dinsdagmiddag was het tijd voor de hoogste klassen en hierin werd door groepen 7 en 8 gestreden in een gezamenlijk toernooi om de grote wisselbeker. In de groepen 7/8 werd en korfbal gespeeld in twee vakken, dus in teams van acht spelers. Hiervoor hadden 14 teams zich ingeschreven, en er was al snel duidelijk dat in deze groep niets cadeau werd gedaan en er goed gespeeld zou moeten worden om de grote beker te kunnen winnen. Zeer spannende wedstrijden waren er deze middag die ook veel mooie korfbal momenten lieten zien. Ook nu waren de tribunes weer vol met enthousiaste ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnetjes. De sfeer bleef goed en blessures zijn er gelukkig niet of nauwelijks ontstaan. Toen de uiteindelijke finale gespeeld ging worden, werd het “een onderonsje” tussen twee teams van OBS De Eendracht. Uiteindelijk was het team De Eendracht 3 het team dat de grote beker zou winnen na een lang gelijk opgaande finale wedstrijd. Door de overwinning van de Eendracht 3 bereikte het team De Eendracht 1 de 2e plaats, en de 3e plaats was voor het team van De Fontein. Deze teams kregen de laatste prijzen van het toernooi uitgereikt rond 17:00 van de heer David Moolenburgh wethouder van ruimtelijke ordening, landelijk gebied en groene hart, volkshuisvesting, bouw- en woningtoezicht en sport bij Gemeente de Ronde Venen. Wij willen vanuit Korfbalvereniging Atlantis alle spelers, speelsters, begeleiders van de teams, publiek, mensen van de sporthal, de heer Moolenburgh en de heer Bokkes van de Gemeente en al onze vrijwilligers bedanken die ervoor hebben gezorgd dat ook dit jaar het Kerstkorfbaltoernooi opnieuw een groot succes is geworden. Zonder al jullie steun zou dit niet gelukt zijn, en we hopen dat jullie er allemaal ook net zoveel van hebben genoten als wij en dat we jullie volgend jaar allemaal weer terug zullen zien! Heb je meegedaan aan het toernooi (of gekeken vanaf de tribune) en lijkt het je leuk om eens vier trainingen gratis mee te doen om nader kennis te maken met de sport? Meld je dan aan via aanmelden@kvatlantis.nl !

Op maandag 23 en dinsdag 24 december is er in sporthal de Phoenix in Mijdrecht het jaarlijkse Atlantis Kerstkorfbaltoernooi gehouden. Dit is een korfbaltoernooi opgezet om de leerlingen van de basisscholen in de Ronde Venen op een gezellige manier samen kennis te laten maken met de korfbalsport. Korfbal is een … Lees meer »