Marc de Hond bezoekt het VeenLanden College

Marc de Hond bezoekt het VeenLanden College


Geplaatst op: 16 januari 2014

Alle havo en mavo/havo brugklassen van het VeenLanden College werden op dinsdag 14 januari getrakteerd op een bezoek van Marc de Hond. Marc de Hond is bekend als DJ, tv-presentator, ondernemer, schrijver en als speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.
In een uur tijd vertelde hij aan de leerlingen zijn levensverhaal, dat hoogte en dieptepunten heeft gekend, zowel zakelijk als persoonlijk.
Deze lezing vormde de afsluiting van het project “Jij de baas” dat alle mavo/havo en havo brugklassen volgen en dat gericht is op ondernemerschap. Wanneer leerlingen een talent blijken te zijn op dat gebied kunnen zij vanaf klas 2 deelnemen aan het Entreprenasium, waarbij zij hun persoonlijke en zakelijke doelen zoveel mogelijk waar gaan maken als toevoeging maar ook als onderdeel van het reguliere lesprogramma.
Marc voelde zich als een vis in het water en er was sprake van een levendige dialoog tussen hem en de leerlingen. Hij beantwoordde open en eerlijk alle vragen die op hem werden afgevuurd. Marc is bij uitstek een uitstekend voorbeeld van iemand die ongeacht de omstandigheden zijn doelen nastreeft en gaat voor het hoogst haalbare. Zijn opgeruimde karakter en niet aflatende inzet om ondanks zijn beperkingen een leven te leiden dat hem in alle opzichten voldoening geeft, vormen een inspiratiebron voor de brugklasleerlingen die nog maar aan het begin staan van dat proces.
Een ontmoeting met een inspirerende persoonlijkheid zoals Marc de Hond, leert de leerlingen dat niets onmogelijk is, maar ook dat je er soms heel hard voor moet werken en te maken kunt krijgen met onverwachte tegenslagen. De leerlingen kunnen terugkijken op een mooie afsluiting van hun project en vanaf februari kunnen zij solliciteren naar een plek op het Entreprenasium volgend schooljaar.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Marc de Hond bezoekt het VeenLanden College

Alle havo en mavo/havo brugklassen van het VeenLanden College werden op dinsdag 14 januari getrakteerd op een bezoek van Marc de Hond. Marc de Hond is bekend als DJ, tv-presentator, ondernemer, schrijver en als speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.In een uur tijd vertelde hij aan de leerlingen zijn levensverhaal, dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: