Opnieuw zeperd voor kwakkelend KDO 1

Geplaatst op: 24 februari 2014

De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen er een overtreding op het middenveld werd gemaakt op Bobby Uitermarkt. De scheidsrechter liet echter doorspelen, waarna Swift al heel vroeg op een 1-0 voorsprong kwam. Vlak daarna was het aan Chiel Kok te danken dat het geen 2-0 werd, want tot twee keer toe bracht hij met een sliding redding op de lijn. Halverwege de eerste helft werd een doelpunt van Mathijs van Rijn afgekeurd wegens dubieus buitenspel. Naarmate de rust vorderde, kreeg KDO meerdere kansen om op gelijke hoogte te komen. Mathijs van Rijn, Joeri Stange en Bart van der Tol konden de Kwakelaars vervolgens niet aan een doelpunt helpen. Wat in de eerste helft daarnaast opviel was dat de scheidsrechter veel toeliet en grove overtredingen onbestraft liet.

In de 47e minuut werd in eerste instantie Bobby Uitermarkt onderuit gehaald, waarna de aanval doorging en Chiel Kok eveneens naar de grond werd gewerkt. Van de scheidsrechter mocht dit allemaal, waarna Swift uiteindelijk op 2-0 wist te komen. Doordat KDO het niet eens was met deze gang van zaken, protesteerde Bobby Uitermarkt, die tot overmaat van ramp twee gele kaarten achter elkaar kreeg en naar de kleedkamer kon gaan. In de 65e minuut bracht trainer Raymond de Jong drie verse wissels in het veld om zodoende hopelijk het tij nog te keren. Toen verdediger Mathijs Molleman in de 73e minuut ook zijn tweede gele kaart ontving, was het Kwakelse verzet gebroken.
Even later maakte Swift 3-0, wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Door deze nederlaag heeft KDO uit haar laatste vier wedstrijden slechts twee punten behaald. Doordat NFC knap met 4-2 van Zuidoost United wist te winnen, bedraagt de Kwakelse voorsprong nog steeds vier punten. Echter op zowel Zuidoost United als het met 2-1 winnende De Meer.
Aankomende zondag speelt KDO niet voor de competitie, op zondag 9 maart gaat het roer hopelijk om als nummer negen CTO’70 naar De Kwakel komt.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Chiel Kok, Mitchell Smits (65e Doron Borger), Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol (65e Timo Kas), Sven Vlasman, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn (65e Rick Kruit) en Joeri Stange.

KDO 2 de kansen, Roda’46 de punten
Nadat er midweeks geoefend werd tegen Argon 4 (3-4 verlies), speelde het tweede afgelopen zondag voor de competitie tegen koploper Roda’46 2. In de eerste helft had KDO de wind in de rug en kon het goed partij bieden aan de ploeg uit Leusden. Toch was het Roda’46 die in 20e minuut op voorsprong wist te komen. Uit een corner kon de aanvoerder van Roda’46 vrij de 0-1 binnenkoppen. Vijf minuten later was het echter weer gelijk toen Jean-Paul Verbruggen, op aangeven van Rob Rewijk, ook met zijn hoofd doeltreffend was, 1-1. In het laatste gedeelte van de eerste helft verzuimde KDO om op voorsprong te komen, diverse mooie kansen werden gemist, zodat er ‘slechts’ met een gelijke stand gerust werd.

De tweede helft was net een paar minuten oud toen geklungel achterin bij KDO keihard werd afgestraft en Roda’46 op 1-2 kwam. Wat KDO in het vervolg van de tweede helft ook probeerde, gevaar kon er moeizaam gesticht worden. Roda’46 beperkte zich tot verdedigen en besliste in de allerlaatste seconde de wedstrijd door een bal van zeventig meter over doelman Tim ten Brink heen te schieten, 1-3.

Volgende week zondag speelt het tweede niet voor de competitie, op zondag 9 maart staat de uitwedstrijd tegen VVIJ 3 op het programma.

Nadat er dinsdagavond driekwartier met de spelers en begeleiding werd gesproken, ging KDO vol goede moed naar Amsterdam toe voor de wedstrijd tegen Swift. Trainer Raymond de Jong moest het deze middag echter doen zonder Michael Meijer (weekend weg), maar kon wel weer beschikken over de herstelde Danny ten Hoope. … Lees meer »