CSW in slotfase onderuit

Geplaatst op: 24 februari 2014

Het blijft een apart verhaal maar ook zaterdag bij LRC kwam de thuisploeg alweer na 4 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Bij slecht ingrijpen aan de kant van CSW kwam de bal bij een aanvaller van LRC die vervolgens hoog raak schoot. Het positieve was wel dat CSW niet van slag raakte en in het verloop van de eerste helft zelfs de bovenliggende partij was. Het verstoorde al vroeg de opbouw van LRC en daar wist deze ploeg in eerste instantie toch weinig raad mee. Aan de kant van CSW werd er tot de zestien aardig gecombineerd maar vaak ontbrak het aan precisie bij de laatste bal. CSW kreeg ook een aantal vrije trappen net buiten de zestien meter maar sprong hier erg slordig mee om. Na 25 minuten spelen kreeg CSW loon naar werken. Sander Kunkeler ontving de bal aan de linkerkant van het veld, lag zijn tegenstander in de luren door naar binnen te draaien en haalde daarna verwoestend uit buiten het bereik van de doelman van LRC. CSW probeerde hierna door te drukken want LRC was even helemaal van slag maar echt doelrijpe kansen wist de ploeg zich niet te creëren. Aan het einde van de eerste helft kwam LRC weer wat opzetten maar ook hier geen echte grote mogelijkheden op een doelpunt.

In de tweede helft was het LRC met het meeste balbezit en was het een aantal malen dreigend via hun gevaarlijke buitenspelers. Ook probeerden zij het met schoten uit de tweede lijn maar die werden allemaal prima onschadelijk gemaakt door doelman Raymond Dirven. CSW kwam er een aantal malen prima uit via goed combinatievoetbal maar zoals al eerder gezegd was men niet dodelijk bij de laatste bal. Bijna kopte Marciano Kastoredjo de 1-2 binnen maar in aanraking met de keeper verdween de bal naast het doel. Ook bij een prima voorzet van Kunkeler was er helaas niemand voor het doel om in te knikken en even later verdween een kopbal van Mike Cornelissen over het doel. De slotfase naderde en LRC begon meer aan te dringen. Het claimde een penalty na een vermeende handsbal maar de prima leidende scheidsrechter Jager zag terecht dat het geen opzet was. Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel maar in de 90ste minuut greep de thuisploeg toch de volle winst. Een voorzet vanaf links werd hard binnengekopt bij de tweede paal. Hierna ontstond er nog een incident tussen een speler van LRC en doelman Dirven waarna beide spelers konden vertrekken met een rode kaart in deze overigens sportieve wedstrijd. Toen de scheidsrechter affloot waren er complimenten voor het spel van CSW maar dit leverde helaas weer geen punten op.

Het zag er heel lang naar uit dat CSW zaterdag in de uitwedstrijd bij LRC een dik verdiend punt zou pakken maar in de allerlaatste minuut viel alsnog de 2-1 waardoor de ploeg uit Wilnis alsnog met lege handen huiswaarts keerde. Het blijft een apart verhaal maar ook zaterdag bij … Lees meer »