De complete Vinkenselectie, samen met team van de week, pupillen F1 (foto Bert Lommers)

De Vinken speelt om des keizers baard

Geplaatst op: 3 maart 2014

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken 1 haar laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. De eindstand is inmiddels al enkele weken bekend. De Vinken wordt tweede in de poule en speelt hierdoor op 15 maart een beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse. Volgende week is de laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie in Den Haag tegen kampioen GKV.
Deze zaterdag was het IJsselsteinse Fortissimo de tegenstander. Fortissimo is in de zaalcompetitie in de middenmoot geëindigd en kan niet meer promoveren of degraderen. Het was duidelijk te zien aan het nogal inspiratieloze spel van de bezoekers. Gelukkig wilde de spelers en speelsters van de Abn-amroformatie er nog wel een wedstrijd van maken. Een fraaie 19-10 eindstand in Vinkeveens voordeel stond na een uur op het scorebord.

Basisacht
Trainer-coach Johan Kroon beschikte opnieuw over zijn complete basisacht. Aangemoedigd door een luidruchtig team van de week, de F1 begonnen Melanie Kroon en Annick Stokhof in de aanval samen met aanvoerder Kelvin Hoogeboom en topscorer Rudy Oussoren. In de Vinkendefensie begonnen Eva Hemelaar, Emese Kroon met Gerwin Hazeleger en Peter Koeleman.
In de eerste helft had De Vinken zeker het betere spel. Door het lengtevoordeel bij de heren goed uit te buiten was de rebound veelal voor De Vinken. Daarbij was het Vinkeveense dameskwartet haar IJsselsteinse opponenten op alle fronten de baas. Zowel defensief als offensief moesten de Fortissimodames hun meerdere erkennen in die van Vinkeveen.
Via Vinkendoelpunten van Ruud Oussoren (3x), Eva Hemelaar (2x), Emese Kroon (2x), Melanie Kroon (2x) en Kelvin Hoogeboom was het bij rust al 10-4.

Laconiek
De tweede helft bracht opnieuw een overheersend Vinken. Vaak simpel en soms laconiek kon de thuisploeg uitlopen naar een voorsprong van tien doelpunten verschil. In de tweede helft scoorden Annick Stokhof (3x), Peter Koeleman (2x), Eva Hemelaar, Emese Kroon, Gerwin Hazeleger en Melanie Kroon. Ook de inbreng van het jonge elan van Mark de Haan en Jelle Mul gaf het Vinkeveense publiek goede hoop voor de toekomst. In het laatste kwartier wist Fortissimo nog een paar maal de korf te vinden. In de dertigste minuut werd de eindstand door de bezoekers op 19-10 gebracht.
Na afloop liet Vinkenvoorzitter Frans Karel de Rooij het thuispubliek kennis maken met de nieuwe trainer-coach van de Vinkenselectie: Rogier Schram uit Amsterdam.

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken 1 haar laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. De eindstand is inmiddels al enkele weken bekend. De Vinken wordt tweede in de poule en speelt hierdoor op 15 maart een beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse. Volgende week is de laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie … Lees meer »