Opluchting in De Kwakel KDO wint met 3-2 van CTO’70

Geplaatst op: 10 maart 2014

Na een mindere periode na de winterstop voor KDO 1, waarin slechts twee punten werden behaald in vier wedstrijden, speelden de Kwakelaars afgelopen zondag thuis tegen CTO’70. Trainer Raymond de Jong kon tegen de ploeg uit Duivendrecht niet beschikken over de geschorste Bobby Uitermarkt. Daartegenover stond de terugkeer van de geblesseerde Timo Kas in de basis.

In het eerste kwartier van de wedstrijd had KDO duidelijk de overhand en werd hiervoor in de 13e minuut via een doelpunt van Bart van der Tol beloond. Na een een-tweetje tussen Joeri Stange en Bart van der Tol, was laatstgenoemde van dichtbij trefzeker, 1-0. Hierna was diezelfde Bart dichtbij de 2-0, maar zijn schot werd ternauwernood gekeerd door de Duivendrechtse doelman na een zeer vloeiende Kwakelse aanval. Na een half uur spelen opende Michael Meijer het spel van de linker- naar de rechterkant van het helft en ontving Danny ten Hoope de bal. Danny wilde vervolgens met een voorzet gevaar stichtten, maar tot groot genoegen van het thuispubliek verdween de bal over de keeper heen in de linkerhoek, 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft was het zaak om het eerste kwartier goed door te komen. Echter lukte dit niet, want in de 47e minuut maakte CTO’70 al de aansluitingstreffer. Na een verre inworp vanaf de rechterkant kon de spits de bal makkelijk aannemen, waarna de Duivendrechter de bal onberispelijk in de kruising schoot, 2-1. Vlak hierna voorkwam doelman Peter Onderwater de gelijkmaker na een prima redding. Het spel van KDO was na rust erg matig, terwijl CTO’70 ging geloven in een resultaat in De Kwakel. In de 55e minuut werd er door meerdere Kwakelse verdedigers foutief ingestapt, waarna CTO’70 eenvoudig de 2-2 maakte. KDO maakte het zichzelf onnodig moeilijk en moest na deze gelijkmaker vol aan de bak om verdere schade te voorkomen. Tot grote opluchting van de vele aanwezige thuissupporters maakte Bart van der Tol in de 70e minuut zijn tweede treffer van de middag. Na een precieze steekbal van Sven Vlasman, wist Bart één op één met de keeper de bal vakkundig de 3-2 binnen te schieten. In het vervolg van de wedstrijd kregen de Kwakelaars nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar deden dit niet, waardoor 3-2 de eindstand werd.

Door deze broodnodige overwinning blijft de voorsprong op de naaste belagers Zuidoost United (6-1 winst tegen Ouderkerk) en De Meer (4-0 winst tegen Nautilus) vier punten. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:30 uur uit op het sportpark Voorland tegen nummer twaalf Geuzen/Middenmeer.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Chiel Kok, Micheal Meijer, Mitchell Smits, Sven Vlasman, Bart van der Tol, Timo Kas, Menno Lingeman (68e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Zuivere overwinning glipt in slotfase uit handen van KDO 2
Voor het tweede stond afgelopen zondag om 11:00 uur de uitwedstrijd tegen VVIJ op het programma in IJsselstein. Trainer Richard van Dijk kon in deze wedstrijd maar liefst beschikken over negentien spelers. In de eerste helft was KDO de ploeg die dicteerde en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Uit een corner van Fabian van der Hulst kopte een verdediger van de thuisploeg de bal in zijn eigen doel, 0-1. VVIJ kon er bijzonder weinig tegenover stellen, terwijl de Kwakelaars diverse mogelijkheden kregen om voor rust de score uit te breiden, maar verzuimden dit.

In de tweede helft kwam VVIJ een stuk beter voor de dag en KDO werd achteruit gedrukt. Een kwartier na rust was de 0-1 voorsprong omgebogen naar een 2-1 achterstand. In de 55e minuut verdween een afstandsschot in de linkerkruising en vijf minuten later ging een vrije trap vanaf twintig meter in de rechterbovenhoek, 2-1. Gelukkig rechtte KDO 2 haar rug en was het in de 65e minuut Patrick Schijff die de gelijkmaker binnenschoot, 2-2. Toen diezelfde Patrick Schijff een kwartier voor tijd ook de 2-3 maakte, leken de drie punten voor het grijpen. VVIJ probeerde nog van alles, maar KDO hield stand. Totdat de laatste minuut van de wedstrijd aanbrak. Nadat Doron Borger een onschuldig duel aanging met zijn tegenstander, besloot de scheidsrechter uit het niets om een penalty te geven. Tot overmaat van ramp werd deze strafschop ook benut, waardoor er een 3-3 eindstand op het scorebord verscheen.

Een grote domper voor het tweede die de punten erg hard nodig heeft in de onderste regionen van het klassement. Over twee weken hervat KDO 2 de competitie met een uitwedstrijd tegen Ouderkerk 2.

Na een mindere periode na de winterstop voor KDO 1, waarin slechts twee punten werden behaald in vier wedstrijden, speelden de Kwakelaars afgelopen zondag thuis tegen CTO’70. Trainer Raymond de Jong kon tegen de ploeg uit Duivendrecht niet beschikken over de geschorste Bobby Uitermarkt. Daartegenover stond de terugkeer van de … Lees meer »