Hertha F2 onderuit tegen DOB F1

Geplaatst op: 10 maart 2014

Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden speelden onze jonge F2 helden vandaag de thuiswedstrijd tegen DOB F1. De tweede echt serieuze tegenstander van deze competitie. Er is een duidelijk verschil waarneembaar in de competitie. Na het minimale verlies van verleden week tegen 't Gooi met 2-1, waren de jonge helden gebrand op revanche. Tegenstander DOB was ruim vertegenwoordigd, en had twee wissels. De medische staf van Hertha had Sander van Senten dusdanig wedstrijd klaar gekregen, zodat hij weer wat speelminuten kon maken na zijn polsbreuk van 7 weken geleden.

De eerste helft spelen de jonge helden tegen de zon in, dit betekent dat onze keeper van de eerste helft, Levi de zon in zijn gezicht heeft. De spelers van DOB weten elkaar goed te vinden, Hertha wordt direct onder druk gezet. Het is goed te zien dat de tegenstander als wat langer samen speelt als team. Er zitten een paar "flinke" knapen bij met een goed schot. Al in de 3de minuut is het feest voor de gasten. Zij komen op 0-1. Levi is helaas kansloos. Wij zijn niet echt de mindere, alleen lijkt het of het hela team met de handrem er op speelt, of dat ze een karrenvracht bagage op hun nek hebben. Wij krijgen wat kleine kansjes, maar het meeste gevaar komt van DOB. Het is dat ze, tot op dat moment erg zelfzuchtig zijn waardoor de meeste ballen afzwaaien langs of over het doel. Bij een echte ouderwetse scrimmage gooit Levi zichzelf letterlijk en figuurlijk voor de bal. Hierdoor kraakt de doelpoging van DOB. De daaropvolgende hoekschop levert niks meer op. Een mooie corner van Sem van Til die voor het doel beland, eindigt op de lat boven de DOB keeper. Na 12 minuten in de eerste helft maakt Sander van Senten zijn rentree in het team. Zeven weken blessureleed zijn voorbij, de medische staf heeft er alles aan gedaan om hem klaar te stomen. Vandaag is het dan zover. Het team is weer compleet, maar zoals gezegd is team anders dan anders. De spelers vinden elkaar minder makkelijk dan in de voorgaande wedstrijden.

Na de gebruikelijke keeperswissel binnen het team wordt er begonnen aan de tweede helft. Werker Sem van Til, moegestreden van alle meters die hij gemaakt heeft begint aan de kant. Evenals Calvin. Ondanks de zon mee vinden de jonge helden elkaar niet. het wil maar niet lukken. De rust binnen het team is er niet, de bal gaat werkelijk alle kanten op. Het lijkt wel flipperkast voetbal. We weten de schade lange tijd beperkt te houden tot die ene treffer, maar in de 12de minuut speelt DOB een aanval prima uit. Nu gaan ze niet voor eigen succes, maar spelen ze de verdedigers van Hertha goed uit en laten ze Ravi in een twee tegen één situatie kansloos, 0-2. De technische staf spoort de jongen helden nog een keer aan, maar de koppies gaan hangen. Als 3 minuten later de 0-3 valt is het verzet definitief gebroken. Maar de gifbeker is nog niet leeg voor de jonge helden, want weer 3 minuten later is het 0-4 geworden. Een flinke oorwassing dreigt, maar zo erg wordt het gelukkig niet. Twee minuten later zit de wedstrijd er op.

Na alle tegenstanders één keer gehad te hebben kan de balans opgemaakt worden; 5 gespeeld, drie gewonnen, 2 verloren. Er is een duidelijk verschil te zien, tussen de bovenste 3 ploegen en de onderste 3 ploegen. Een mooie uitdaging wacht de resterende partijen. Te beginnen met volgende week, dan komt Victoria F12 op bezoek. De uitwedstrijd werd met 4-6 gewonnen. We beginnen om 09:00 uur op sportpark de Molmhoek.

Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden speelden onze jonge F2 helden vandaag de thuiswedstrijd tegen DOB F1. De tweede echt serieuze tegenstander van deze competitie. Er is een duidelijk verschil waarneembaar in de competitie. Na het minimale verlies van verleden week tegen 't Gooi met 2-1, waren de jonge helden gebrand op … Lees meer »