CSW toont veerkracht

Geplaatst op: 10 maart 2014

CSW ging zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Breukelen met een 0-2 achterstand de rust in. Normaal gesproken zou je dan zeggen dat deze wedstrijd gespeeld moet zijn en Breukelen een regelmatige overwinning zou boeken. Niets was echter minder waar want CSW veerde op in de tweede helft en de mannen van trainer Dennis Sluijk behaalden een dik verdiend punt door met 2-2 gelijk te spelen.

CSW had al een prima begin, door snel druk te zetten op de tegenstander gaf het Breukelen bijzonder weinig ruimte om tot voetballen te komen. De eerste kansen waren ook voor de ploeg uit Wilnis. Een schot van Jay Klaas Wijngaarden werd door de keeper met de vingertoppen tot hoekschop verwerkt en een prachtige voorzet van Clayton Karsari op Mike Cornelissen had een beter lot verdiend. Cornelissen nam de bal uit de lucht vol op zijn schoen maar de bal belandde op het lichaam van een verdediger van Breukelen. Aan de andere kant moest doelman Jordy Wens handelend optreden toen een speler van Breukelen naar binnen draaide en hard uithaalde in de korte hoek maar Wens redde bekwaam. Bij een prima aanval van CSW opgezet door Elias Mselmi kwam de bal bij Wijngaarden maar die stond net iets te kort op de keeper waardoor de kans te moeilijk werd en zodoende schoot hij tegen de keeper. In de rebound werd de bal voorgebracht maar net iets te hoog voor Berry Kramer om de bal in het doel te koppen. Daarna een prima kans voor Breukelen na balverlies van CSW op het middenveld. Breukelen kwam er razendsnel uit, speelde het prima uit maar het schot op doel werd goed gekeerd door keeper Wens. Vlak voor rust sloeg Breukelen in een kort tijdsbestek tweemaal toe. Een schot werd in eerste instantie nog goed gestopt door Wens maar de terugspringende bal werd in het lege doel getikt. De 0-2 ontstond uit een verre uittrap waarbij de spits van Breukelen alleen op Wens afliep, hem vervolgens knap omspeelde en beheerst scoorde.

Na rust ging CSW er weer vol op en het was duidelijk aan de ploeg te merken dat het nog geloofde in een goed resultaat, vooral ook omdat Breukelen niet zijn beste dag had. Na een kwartier spelen kwam CSW weer helemaal terug in de wedstrijd. Een schitterende vrije trap van Elroy Baas vanaf de zijkant werd door Mike Cornelissen perfect ingekopt bij de tweede paal. CSW was weer helemaal terug in de wedstrijd en werd een aantal malen dreigend via dode spelmomenten maar vooralsnog zonder resultaat. Doordat de ruimtes tussen de linies wat groter werden kon Breukelen er een aantal malen gevaarlijk uitkomen maar verdedigend gezien was CSW steeds de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg uiteindelijk loon naar werken. Bij een goed opgezette aanval door het midden kwam de bal uiteindelijk terecht bij de vrijstaande Sander Kunkeler aan de rechterkant. Kunkeler bedacht zich geen moment en zijn schot verdween door de benen van de keeper in het doel. Beide ploegen gingen voor de winst in het laatste kwartier. Bij CSW kwamen Dave Cornelissen en Bram Bode in het veld en deze 2 jonkies wisten het de verdediging van Breukelen knap lastig te maken. Bode had tot tweemaal toe de 3-2 op zijn schoen. De eerste keer kreeg hij de bal voor zijn voeten uit een afgeslagen hoekschop maar zijn schot eindigde via de handen van de keeper tegen de paal. De tweede kans kreeg hij na goed afleggen van Mike Cornelissen maar dit keer ging zijn schot naast het doel. De laatste kansen waren voor Breukelen. Een schot vanaf rand zestien ging maar net voorlangs het doel. Vervolgens een prima aanval waarbij een speler van Breukelen alleen op Wens afging die met een prima reflex redding bracht. Zo eindigde deze boeiende pot voetbal in een gelijkspel en gezien de stand op de ranglijst was dit natuurlijk een prachtig resultaat voor CSW.

CSW ging zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Breukelen met een 0-2 achterstand de rust in. Normaal gesproken zou je dan zeggen dat deze wedstrijd gespeeld moet zijn en Breukelen een regelmatige overwinning zou boeken. Niets was echter minder waar want CSW veerde op in de tweede helft en de … Lees meer »