JB1 Qui Vive wint uit van hoger geplaatste Apeldoorn B1

Geplaatst op: 10 maart 2014

Na een zeer succevolle zaalcompetitie volgt direct een mooie overwinning op het veld. Een betere winter en start van de 2e helft van de competitie kan JB1 van Qui Vive zich niet wensen.

Omdat een zaalhockeyteam uit aanmerkelijk minder mensen bestaat dan een veldhockeyteam was JB1 in tweeen gedeeld tijdens de zaalhockeycompetitie in de winterperiode. Beide teams werden kampioen in hun poule. Het eerste team zelfs ongeslagen met een een record aantal doelpunten voor.
In de eindfase van deze zaalcompetitie startte al de voorbereiding op de 2e competitiehelft op het veld.
Hierin komt JB1 uit in de super-B-competitie, de op een-na-hoogste competitie van de jeugd in Nederland.

Helaas was de eerste competitie helft karig verlopen. Sommige wedstrijden werden ruim verloren en sommige ongelukkig. Slechts 3 punten wist men te vergaren.
Dat het anders moest en kan waren alle spelers echter van overtuigd en mede daarom werd er met vertrouwen afgereisd naar Apeldoorn.

Apeldoorn bezet de 3e plaats in de competitie en zou dus een lastige tegenstander worden. Dat bleek ook uit de voorsprong die Apeldoorn al snel opbouwde. Binnen tien minute stond het 3-0. Gelukkig kon Qui Vive voor rust nog de 3-1 maken via een terecht gegeven strafbal.
Met name in de 2e helft liet Qui Vive zien tot veel veerkracht te bezitten en met ‘volwassen’ hockey werd de achterstand snel weggepoetst. Net als Apeldoorn in de 1e helft had Qui Vive hier in de 2e helft slechts 10 miunten voor nodig. 3-3. En via 3-4 en 3-5 ging het er steeds meer op lijken dat Qui Vive de punten mee huiswaarts ging nemen. Apeldoorn kwam nog terug tot 4-5 maar het 6e doelpunt van Qui Vive stelde de overwinning veilig.

Coach Jasper de Waal was uiterst tevreden; “Niet alleen omdat er 3 punten werden meegenomen maar vooral omdat de strijdlust in niet-bal-bezit erg hoog was. Ook bleven mijn mannen erg rustig, zeker verbaal gezien naar elkaar, in de periode dat er tegen een achterstand werd aangekeken”.

Hierdoor stijgt de B1 van Qui Vive twee plaatsen op de ranglijst en kan de klim naar nog hoger hopenlijk worden ingezet.
Aanstaande zaterdag komt Gooische naar het sportpark aan de Noorddammerweg. Gooische heeft afgelopen zaterdag de koploper Reigers verslagen met 3-2. Qui Vive B1 is dus gewaarschuwd.

Na een zeer succevolle zaalcompetitie volgt direct een mooie overwinning op het veld. Een betere winter en start van de 2e helft van de competitie kan JB1 van Qui Vive zich niet wensen. Omdat een zaalhockeyteam uit aanmerkelijk minder mensen bestaat dan een veldhockeyteam was JB1 in tweeen gedeeld tijdens … Lees meer »