Veenland Heren 1 bovenaan in competitie

Geplaatst op: 10 maart 2014

Afgelopen woensdag speelde het Veenland Heren 1 volleybalteam in Hoofddorp tegen VCH H5. VCH staat momenteel tweede in de competitie, gevolgd door Smash '86. Om de positie bovenaan in het klassement te behouden en uit te lopen op de rest, was het noodzakelijk voor Veenland om zoveel mogelijk punten te pakken in Hoofddorp.

De eerste set startte het team goed en pakte een behoorlijke voorsprong op VCH. Bij de laatste punten werd het rommelig en dus vroeg Veenland een time-out aan bij 20-20. Na deze time-out bleef het gelijk opgaan, waardoor VCH in paniek raakte en bij 23-22 een time-out nam. Maar desondanks liet Veenland, gesponsord door Greenfielt Studios en Kringkoop, zich niet van de wijs brengen en pakte het team de eerste set met 25-22.

In de tweede set werd gekozen voor dezelfde opstelling, maar door veel fouten aan de zijde van Veenland eindigde die set in een teleurstellende 25-19. In de derde set werd gekozen voor een nieuwe opstelling, die wat meer rust in het spel bracht. De aanvallen werden nog wat feller en VCH kreeg meer moeite met het opvangen van ballen. VCH hield het lang vol, maar verloor die set met 21-25. In de vierde set hield Veenland dezelfde opstelling, waarmee het lekker punten kon scoren en VCH nauwelijks in het spel kwam. Het Veenland team wist de vierde set binnen te slepen met 25-18.

Met vier extra punten op zak staat Veenland momenteel op de eerste plek in de competitie met 13 gespeelde wedstrijden en 51 punten. VCH staat op plek 2 met 14 gespeelde wedstrijden en 46 punten. Smash '86 bezet plek drie met 11 wedstrijden en 38 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen Amstelveen en Atalante uit Vinkeveen blijft het spannend in de top.

Afgelopen woensdag speelde het Veenland Heren 1 volleybalteam in Hoofddorp tegen VCH H5. VCH staat momenteel tweede in de competitie, gevolgd door Smash '86. Om de positie bovenaan in het klassement te behouden en uit te lopen op de rest, was het noodzakelijk voor Veenland om zoveel mogelijk punten te … Lees meer »