Atlantis 1 met trainers/coaches Frits Bruijntjes en Marijke Pauw

Atlantis 1 wint nipt

Geplaatst op: 10 maart 2014

Zaterdag 8 maart zou een geweldige dag geweest kunnen zijn voor het eerste veldcompetitie duel vanwege het prachtige weer. Maar in plaats daarvan stond er die dag nog de laatste zaalcompetitie wedstrijd op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Na het gelijkspel van vorige week was het toch van belang om met een overwinning bij DKV in Ijmuiden van het veld te stappen. Dit vooral om met een ‘good feeling’ richting het veldseizoen te gaan, waar de ploeg uit Mijdrecht bovenaan staat.

Vanwege veel blessureleed was het toch even een gepuzzel om de juiste poppetjes op de juiste plaats te krijgen, maar uiteindelijk werd het achttal op maar 1 plek gewijzigd. Berry de Jong verving net zoals vorige week Jeroen Korver in de opstelling.

DKV had die week daarvoor gestunt tegen de koploper en Atlantis wist dat het zeker geen makkie ging worden. Toen het fluitsignaal was geweest wist het team het niet alleen maar kregen ze ook gelijk de bevestiging van de ploeg uit Ijmuiden. Binnen no time stond DKV met 2-0 voor in eigen huis en moest Atlantis gelijk in de achtervolging. Het eerste kwartier oogde wat stroef en slordig maar Atlantis kwam weer terug en kwam halverwege de eerste helft weer op gelijke hoogte. Hierna ging DKV slordiger spelen waardoor Atlantis de voorsprong nam. Helaas moest ook Sharon Moen met een blessure de wedstrijd staken en nam Melissa van der Stap haar positie in. DKV drong weer aan maar met de rust was de voorsprong nog steeds voor de Mijdrechtenaren: 8-9.

In de rust gaf Frits Bruijntjes met hulp van Marijke Pauw aan dat de ploeg het tweede deel van de eerste helft liet zien dat de overwinning zeker niet een onmogelijke optie was. Er moest alleen goed doorgespeeld worden, zodat de juiste spelers op de beslissende momenten de doorslag konden geven.

Na rust liet Atlantis zien dat ze geluisterd hadden naar wat de coach zei. Het vlaggenschip liep uit naar een 9-12 voorsprong en gaf aan dat DKV met wat moest komen wilden ze nog een puntje behalen. Maar wat het beeld al was in de eerst helft gebeurde ook in de tweede helft, maar dan andersom. Atlantis werd nu ineens slordig en lieten de tegenstanders heel dichtbij komen. Met nog maar één minuut te gaan was er maar 1 doelpunt verschil in het voordeel van de ploeg uit Mijdrecht. DKV kreeg nog één laatste aanval en ook één grote kans, maar die floot de scheidsrechter af voor verdedigd waardoor Atlantis de punten in de zak konden steken en ze met opluchting huiswaarts konden: 15-16.

Door deze overwinning eindigt het eerste team van Atlantis op een welverdiende 3e plaats in de competitie achter ACKC en ZKC’31. Laatstgenoemde teams mogen samen in een beslissingswedstrijd uitmaken wie er kampioen van de poule gaat worden. Atlantis gaat zich daarentegen per direct focussen op het buitenseizoen, met maar één doel: het binnenhalen van het kampioenschap!

Zaterdag 8 maart zou een geweldige dag geweest kunnen zijn voor het eerste veldcompetitie duel vanwege het prachtige weer. Maar in plaats daarvan stond er die dag nog de laatste zaalcompetitie wedstrijd op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Na het gelijkspel van vorige week was het … Lees meer »