Valse start HVM

Geplaatst op: 10 maart 2014

Zondag kwam HVM niet goed uit de winterstop. De Mijdrechters kregen thuis in de stralende zon een lesje effectief hockey van Hisalis en verloren met 5-4. Tien van de elf strafcorners bleven onbenut.
Hisalis scoorde twee uit drie, wat tekenend was voor deze wedstrijd.

De match speelde zich grotendeels af op de helft van het team uit de bollenstreek. Al in de eerste minuut kon Arjan Blommaert de thuisploeg laten juichen, 1-0. Maar drie minuten later stond er een achterstand op het bord, Hisalis scoorde binnen een minuut eerst uit een strafcorner en daarna uit een gewone corner. Koen Meijer voorkwam vervolgens twee keer een doorbraak, en keeper Redmar Stienstra stopte een strafcorner. Datzelfde deed de Lisse doelman aan de andere kant, hij stopte een sleeppush van Tom Gunther. HVM nam twee volgende strafcorners niet goed. Gezien het overwicht van HVM was de gelijkmaker van Thom Fokker verdiend, na iets meer dan een kwartier.

HVM zette nog meer druk, er kwamen kansen voor Mats Kaas, Tom Gunther en twee keer Midas van der Zande, maar in de 23e minuut liep Hisalis door de Mijdrechtse verdediging heen en weer keek HVM tegen een achterstand aan. Kort voor tijd kon Thom Fokker alleen doorbreken, maar omdat er geen medespelers op tijd in de cirkel waren, bleef het 2-3 tot de rust.

Meteen na de pauze creëerde HVM vijf kansen. Bij een daarvan kogelde Midas van der Zande een bal op de paal, en doordat de scheidsrechter geen voordeel gaf werd even later een doelpunt afgekeurd. Na een excuusgebaar gaf hij een strafcorner, die niet werd benut. Daarna golfde een kwartier lang de ene na de andere roodblauwe aanval af op het doel van Hisalis, voordat dit team eindelijk een aanval kon opzetten, die meteen de 2-4 opleverde, op links werd de Mijdrechtse verdediging uitgespeeld. Kort daarna kreeg Mats Kaas na een sterke actie een strafcorner mee, die echter strandde op de Hisalis keeper.
Een kwartier voor tijd kwam HVM terug tot 3-4. Tom Gunther werd onreglementair gestopt, hij kreeg een strafcorner mee, terwijl zijn tegenstander met geel voor vijf minuten naar de kant moest. Max Brakel verzilverde de kans.

Aan de overkant moest keeper Stienstra een scoop van Hisalis onschadelijk maken, maar verder bleef de bal op de Lisse helft. In de 28e minuut leek een goede actie van Kaas op de keeper te stranden, maar hij zette goed door en scoorde de meer dan verdiende gelijkmaker. Een minuutje slechts mocht HVM nog hopen op meer, maar toen kreeg Max Brakel een gele kaart én een strafcorner tegen, waaruit Hisalis weer op voorsprong kwam. Stienstra hield in de minuten daarna zijn aangeslagen team in de race door enkele goede acties. De laatste vijf minuten herpakten de Mijdrechters zich. Gunther tikte de bal naast, na een solo op rechts van Casper Wilmink, maar het zat er niet meer in. Even speelde HVM zelfs nog met negen man, omdat ook Kaas een gele kaart incasseerde. De stand wijzigde niet meer, HVM-Hisalis 4-5.

Zondag kwam HVM niet goed uit de winterstop. De Mijdrechters kregen thuis in de stralende zon een lesje effectief hockey van Hisalis en verloren met 5-4. Tien van de elf strafcorners bleven onbenut.Hisalis scoorde twee uit drie, wat tekenend was voor deze wedstrijd. De match speelde zich grotendeels af op … Lees meer »