Eindelijk weer een overwinning voor Atalante D1

Geplaatst op: 17 maart 2014

Vrijdagavond 14 maart mochten de dames van het eerste team van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame aantreden in de eigen Boei tegen Spaarnestad D6.
Een belangrijke wedstrijd voor de dames omdat zij momenteel op de 8e plek staan en toch graag uit de degradatiezone willen blijven. Spaarnestad staat op de 9e plek dus een tegenstander waar Atalante van zou moeten kunnen winnen. Met de aanmoedigingen van de twee mini’s van de maand op de bank, Tessa en Tessa, zou het toch een mooie avond moeten worden.

Coach Erik Raket begon de wedstrijd met Wilma van der Schaft als set-upper, Tineke Vellekoop op de diagonaal, Ingeborg Verwey en Carin van Kouwen op de buitenaanval en Annike van Kouwen en Marjan Blenk op de middenaanval. De dames gingen goed van start, vanaf het begin werd er enorm gevochten voor elke bal en werden er mooie rally’s gespeeld. Door een goede serviceserie van Carin van Kouwen werd er een voorsprong opgebouwd. Aan het eind van de set kwam Spaarnestad nog wel iets terug, maar Atalante wist toch de winst in de eerste set te pakken.

De tweede set verliep een stuk rommeliger dan de eerste. Al snel werd er tegen een flinke achterstand aangekeken. Set-upster Wilma van der Schaft deed haar uiterste best om de aanvalsters goed te bedienen maar het was lastig om het aan het net af te maken. Deze set werd dan ook ruim gewonnen door Spaarnestad.

Coach Erik probeerde de dames voor de derde set weer in de winning mood te krijgen, en gelukkig lukte dat aardig. Er werden goede passes gebracht door Mirjam van der Strate en Nathalie van Scheppingen waardoor het aan het net ook weer beter ging lopen. Ingeborg Verweij kon hierdoor verschillende punten scoren aan het net. De vechtersspirit kwam weer een beetje terug en dit resulteerde in de setwinst.

Als Atalante de vierde zou weten te winnen zouden ze een paar plaatsen kunnen stijgen in de ranglijst dus de meiden waren van plan om alles uit de kast te halen om deze set binnen te slepen. Er werd goed begonnen met een goede serviceserie van Tineke Vellekoop en hierdoor hadden de meiden meteen de goed flow te pakken. Spaarnestad kreeg geen kans meer om dichterbij te komen en werd genadeloos afgemaakt door Atalante die ook de laatste set wist te winnen.

Vrijdagavond 21 maart spelen de dames uit in Amsterdam, en ook maandagavond 24 maart mogen ze weer hard aan de slag wederom in Amsterdam. Een druk programma maar het wedstrijdritme blijft er zo wel goed inzitten. Vrijdag 4 april zijn de dames weer in de Boei te bewonderen om 19:30 uur.

Vrijdagavond 14 maart mochten de dames van het eerste team van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame aantreden in de eigen Boei tegen Spaarnestad D6.Een belangrijke wedstrijd voor de dames omdat zij momenteel op de 8e plek staan en toch graag uit de degradatiezone willen blijven. Spaarnestad staat … Lees meer »