Spannende wedstrijd levert helaas geen punten op voor JB1 Qui Vive

Geplaatst op: 17 maart 2014

Zaterdag 15 januari kwam Gooische B1 langs op het sportpark aan de Noordammerweg. Gooische had vorige week de toenmalige koploper Reigers met 3-2 verslagen. Qui Vive B1 was dus gewaarschuwt.

De wedstrijd startte direct op een hoog niveau waarbij beide teams probeerden het heft in handen te krijgen. JB1 speelde op het eigen vertrouwde veld en was daarom vastbesloten om direct goed van start te gaan. Dat resulteerde in een strafcorner die door Ruben Soerel netjes in het hoekje werd geplaatst. Even later werd zelfs de 2-0 aangetekend.
Gooische was duidelijk not-amused en deed er alles aan om aan te pikken.
Het spel golfde daarom heen en weer. Qui Vive was duidelijk de betere partij in de eerste helft vertelde Thomas Zwart, lid van het prestatiebestuur van Qui Vive en onderdeel van de staf van H1. “ Qui Vive liet door middel van goed combinatie hockey zien dat zij 100% op dit niveau thuis horen. Ik heb genoten van het spel en ook van de wil om voor elkaar te knokken”.

Via 3-1 werd het in de 2e helft gaandeweg 3-3. Qui Vive maakte 10 minuten voor tijd de 4-3 en leek daarmee de punten veilig te gaan stellen.
Gooische probeerde eerst met name via de achterlijn binnen te komen. Dit leverde echter weinig op. Keurig verdedigen verijdelde deze pogingen.
Echter de laatste 5 minuten van de wedstrijd liet een van de Gooische spitsen zien dat hij een waar talent is. Met wat goochelwerk wist hij zich de cirkel in te werken met twee doelpunten als gevolg. Eindstand 4-5.
Een zure eindstand voor de jongens uit Uithoorn en omstreken.

Robert Justus, de na dit seizoen vertrekkende technisch directeur van Qui Vive was een van de toeschouwers. “QV B1 was de 1e helft heer en meester. Via gecontroleerd en aanvallend combinatiehockey wat resulteerde in prima doelpunten.
Verdedigend in 2e helft net te hoog en te open waardoor Gooische terug kon komen in de wedstrijd. Op zich een onnodige nederlaag tegen een goede tegenstander.
Maar duidelijk is dat Qui Vive ten opzichte van de eerste helft van het seizoen zeer goede stappen heeft gezet. Dat nu doorpakken en verder ontwikkelen.
Hier laat Qui Vive wel weer zien tot een prima jeugdopleiding te beschikken”.

Aanstaande zaterdag komt de huidge koploper RoodWit op bezoek. Wederom een mooie uitdaging voor JB1 van Qui Vive.

Zaterdag 15 januari kwam Gooische B1 langs op het sportpark aan de Noordammerweg. Gooische had vorige week de toenmalige koploper Reigers met 3-2 verslagen. Qui Vive B1 was dus gewaarschuwt. De wedstrijd startte direct op een hoog niveau waarbij beide teams probeerden het heft in handen te krijgen. JB1 speelde … Lees meer »