Half dozijn voor HVM

Geplaatst op: 17 maart 2014

De Mijdrechtse hockeyheren hadden iets goed te maken zondag, na de nederlaag van vorige week. Ze pakten in Oegstgeest tegen de Leidse Studs de draad weer op en wonnen met 6-4.

Ook de Leidenaren gingen ervoor, en dat maakte het een leuke wedstrijd voor het publiek, waaronder ook weer een aantal Mijdrechtse fans. De studenten begonnen sterk. Keeper Stienstra kreeg het druk. In de eerste zes minuten moest hij drie keer ingrijpen. Daarna scoorde Tom Gunther twee keer in één minuut. Leiden leek snel terug te komen, maar hun doelpunt, uit een strafcorner, werd afgekeurd. Tien minuten later was het wel raak, 1-2, en even daarna landde de vierde Leidse strafcorner op de paal. HVM deed dat beter, want negen minuten voor tijd verzilverde Max Brakel de eerste Mijdrechtse strafcorner, 1-3.

De wedstrijd bleef aantrekkelijk voor beide partijen, maar ondanks enkele kansen wijzigde de stand niet. In de 35e minuut kreeg HVM zijn tweede strafcorner, die werd gestopt door de doelman. De Leidenaren kwamen er snel uit en scoorden in de laatste seconde de aansluitingstreffer, zodat de rust aanbrak met een 3-2 voorsprong voor HVM.

Na de pauze liep het even niet voor de bezoekers, een strafcorner werd gemist en in de 6e minuut kwam de 3-3 op het bord, een velddoelpunt. De volgende tien minuten ging het weer gelijk op, totdat Casper Wilmink na een actie bijna scoorde. De keeper werkte zijn schot niet goed weg, en Tom Gunther tekende voor de 4-3 voorsprong. Leiden kwam na twee gele kaarten even met negen man te spelen, en Gunther kon in overtal scoren, na een actie van Daniel de Graaf bij een strafcorner. Casper Slot kreeg aan Mijdrechtse kant ook een gele kaart, waardoor het spel weer meer in evenwicht kwam. Maar HVM stelde de winst veilig, Gunther scoorde zijn vijfde doelpunt, weer uit een strafcorner. Uit vijf strafcorners maakte HVM drie doelpunten, een goed resultaat.

Vijf minuten voor tijd kreeg Leiden een strafbal, na een actie van Stienstra. Deze kans werd benut, en de studenten ontketenden een slotoffensief. Doelpunten vielen er echter niet meer, zodat HVM met een 6-4 overwinning naar huis ging.

De Mijdrechtse hockeyheren hadden iets goed te maken zondag, na de nederlaag van vorige week. Ze pakten in Oegstgeest tegen de Leidse Studs de draad weer op en wonnen met 6-4. Ook de Leidenaren gingen ervoor, en dat maakte het een leuke wedstrijd voor het publiek, waaronder ook weer een … Lees meer »