Weer winst voor Hertha F2

Geplaatst op: 24 maart 2014

Dat de goede prestaties van Hertha's F2 niet onopgemerkt blijven bewees afgelopen zaterdag. Tijdens deze uitwedstrijd bij Victoria in Loosdrecht waren nationale en internationale scouts aanwezig. Voetbalclub HHC uit Hardenberg, tot uitkomt in de topklasse had twee scouts naar Loosdrecht afgevaardigd. Uit Madrid, waar de lokale Real speelt was een dame gekomen die naar de verrichtingen van Hertha's F2 kwam kijken. Alle scouts werden niet teleurgesteld. Wederom konden er 3 punten bijgeschreven worden.

De trainers/coaches van Hertha's F2 waren midweeks begonnen aan de cursus pupillen trainer E module. Trainer Maarten van Dam had de opstelling gemaakt en de spelers werden op het veld geïnstrueerd over hun te spelen positie. Teamfunctie was aanvallend te spelen, teamtaken bij de aanval waren; opbouwen en scoren, teamtaken bij verdedigen was; vroeg bal afpakken en vroeg storen. De jonge helden van Hertha's F2 luisterde aandachtig naar de uit te voeren tactiek. Voor zowel trainers als spelers was dit de eerste keer dat er zo gestart ging worden. Met Levi in de eerste helft op doel, Sem veenhof en Ravi als eerste wissels begon Hertha in de nieuwe opstelling voortvarend en al snel werd elke keer de vrije man gevonden, en werd het spel goed breed gehouden,. Dit resulteerde in de 7de minuut in de 0-1 voor Hertha. Een pracht pass van Sem van Til kwam voor de voeten van Calvin Liesveld die met dit buitenkansje wel raad wist, 0-1. Direct na de aftrap stoorde Hertha al snel de opbouw van Victoria. Er werd druk gezet en de thuisploeg werd terug gedrongen op eigen helft. In de 9de minuut pikte Sander van Senten de bal op aan de buitenkant op de 16-meter. Hij passeerde 2 spelers van Victoria, en haalde uit op het doel van Victoria. Met een bekeken knal zette hij Hertha op 0-2. De ploeg van Hertha kreeg vleugels en speelden een buitengewone 1ste helft. In de 15de minuut konden de nationale en internationale scouts voor de derde keer hun aantekeningen boekje te voorschijn halen. Hij heeft de longen van een paard, Sem van Til die de assist gaf bij het eerste doelpunt mocht nu zelf juichen. Met een mooie knal zette hij de 0-3 op het scorebord. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft deed de thuisploeg nog iets terug, 1-3.

In de tweede helft weer de gebruikelijke wissel in het doel. Ravi werd keeper, Levi werd speler. De jongens werden gecomplimenteerd over de eerste helft. Voor het eerst in een opstelling spelen en je aan je taken houden valt op deze leeftijd nog niet mee. Maar wat hebben ze het laten zien de eerste helft. In de tweede helft was Hertha de bovenliggende partij, maar Victoria hield steevast 2 a 3 man achterin. Dat is lastig voetballen als tegenstander. Eerlijk gezegd was het beste er ook wel een beetje af bij Hertha. Ze hielden zich makkelijk staande, keeper Ravi heeft geen enkele bal gehad, maar aanvallend was het toch Victoria die er steeds een voetje of hand van de keeper tegen aan wist te krijgen. Aanvallend werd er aan Hertha kant in de tweede helft ook niet meer de juiste keuzes gemaakt, die in de eerste helft vanzelfsprekend waren. De tweede helft werd dus doelpuntloos uitgevoetbald door beide partijen. De winst was dus voor Hertha's jonge helden. Na afloop werden de heren gecomplimenteerd door de trainers/coaches met het vertoonde spel. Dit bied zeker perspectief voor de toekomst van deze jonge voetballers.

Dat de goede prestaties van Hertha's F2 niet onopgemerkt blijven bewees afgelopen zaterdag. Tijdens deze uitwedstrijd bij Victoria in Loosdrecht waren nationale en internationale scouts aanwezig. Voetbalclub HHC uit Hardenberg, tot uitkomt in de topklasse had twee scouts naar Loosdrecht afgevaardigd. Uit Madrid, waar de lokale Real speelt was een … Lees meer »