Gelijkspel CSW

Geplaatst op: 24 maart 2014

CSW is er zaterdag niet in geslaagd om op eigen veld tegen De Meern een driepunter te pakken. Na negentig minuten spelen moest de ploeg uit Wilnis genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

CSW speelde de eerste helft tegen de straffe wind in en doordat het nogal veel de lange bal hanteerde was het voor De Meern achterin met veel lengte vrij makkelijk verdedigen. Ook De Meern probeerde met het windje mee veel de lange bal te hanteren op hun sterke balvaste spitsen maar de CSW verdedigers waren deze middag weer ijzersterk. Het gevaar van De Meern kwam voornamelijk uit de dode spelmomenten maar doelman Freek in ’t Veld was elke situatie in de lucht de baas. CSW kon een paar keer gevaarlijk doorkomen over links via Clayton Karsari en Dave Cornelissen maar hun prima voorzetten konden niet worden afgewerkt. Van beide kanten bleef het voetbal ondermaats en echt grote kansen bleven dan ook uit om de score te openen. Bekwaam keeperswerk aan beide kanten zorgden er ook voor dat beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Na rust kreeg CSW de wind in de rug en probeerde de tegenstander wat meer af te jagen maar CSW was deze middag niet echt in staat om het heft in handen te nemen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sterker nog het kwam na een kwartier voetballen in de tweede helft op een 0-1 achterstand. Bij een snelle uitval van De Meern kwam de bal op links en uit een moeilijke hoek werd de bal in de verre hoek geschoten. CSW lag zich niet neer bij deze domper en kwam bijna alweer op gelijke hoogte na een prima actie van Sander Kunkeler maar helaas niemand voor het doel om het karwei af te ronden. Vlak hierna toch de verdiende gelijkmaker voor CSW. Mike Cornelissen verdiende een vrije trap aan de zijkant van de zestienmeter. De toegekende vrije trap werd keurig voor het doel gelegd door Elroy Baas en het was Dave Cornelissen die prachtig intikte bij de tweede paal. CSW ging op jacht naar de winst en Kunkeler zag een prima kopbal voorlangs gaan. Aan de ander kant was het heel goed oppassen voor de uitvallen van De Meern en CSW kwam een paar keer goed weg bij schoten uit de tweede lijn die allemaal geblokt konden worden. Sander Kunkeler was nog tweemaal dicht bij de winnende treffer. Op rechts knalde hij de bal richting bovenhoek maar de keeper was heel attent en tikte de bal over het doel. De tweede keer was hij nog dichter bij een treffer na een voorzet van Jay Klaas Wijngaarden. Kunkeler tikte de bal goed in maar de keeper frommelde de bal al liggend van de doellijn. Ook de Meern kreeg vlak voor tijd nog een goede kans op de winst maar het schot werd schitterend gekeerd door doelman in ’t Veld.

CSW is er zaterdag niet in geslaagd om op eigen veld tegen De Meern een driepunter te pakken. Na negentig minuten spelen moest de ploeg uit Wilnis genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. CSW speelde de eerste helft tegen de straffe wind in en doordat het nogal veel de lange … Lees meer »