Overtuigende 4-0 overwinning voor KDO tegen Geinburgia

Geplaatst op: 24 maart 2014

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Geuzen Middenmeer niet doorging vanwege een koperdiefstal, hervatte KDO 1 afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Geinburgia. Trainer Raymond de Jong had tegen de ploeg uit Driemond een luxepositie in zijn selectie en kon de beslissing nemen om Mathijs van Rijn op de bank te zetten, waardoor aanvoerder Sven Vlasman in de spits werd geposteerd. Daarnaast was Chiel Kok niet helemaal fit, waardoor Mathijs Molleman zijn vervanger was. Voordat de wedstrijd begon mocht de meest trouwe supporter van het eerste, Rob Meijer, de aftrap nemen vanwege zijn 50e verjaardag, wat de avond ervoor zeer uitbundig werd gevierd in de Kwakelse kantine.

In de eerste helft startte KDO de wedstrijd erg fel en wist in het eerste kwartier maar liefst vier goede kansen te creëren, deze werden echter niet koelbloedig afgerond. Menno Lingeman (na 30 seconden spelen), Sven Vlasman (in de 5e minuut), Joeri Stange (in de 9e minuut) en Bart van der Tol (in de 13e minuut) konden allen de score niet openen. Geinburgia speelde tegen KDO met drie spitsen, waardoor er voor KDO veel ruimte lag in de omschakeling. Hiervan profiteerden de Kwakelaars veelvuldig, maar wisten dit in de eerste helft niet om te zetten naar een voorsprong.

Wat erin de rust in de Kwakelse thee heeft gezeten, mag een raadsel zijn, maar feit was dat KDO de tweede helft ongelooflijk sterk begon. Met Rick Kruit in het veld in plaats van Menno Lingeman, kwam de ploeg van trainer Raymond de Jong in de 46e minuut op 1-0. Een afgemeten voorzet van Rick Kruit belandde op het hoofd van Sven Vlasman die vakkundig de eerste treffer van de middag van KDO binnenkopte. Meteen hierna dacht Rick Kruit de 2-0 binnen te schieten, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 48e minuut was het wel raak toen Bart van der Tol op fantastische wijze de 2-0 binnenschoot. Op de rand van het zestienmetergebied schoot Bart de bal diagonaal over de keeper heen, waarna de bal via de binnenkant van de paal in het net verdween.
Na de 2-0 nam KDO gas terug en kwam Geinburgia even onder de druk vandaan. In de 77e minuut besliste invaller Mathijs van Rijn de wedstrijd definitief door de derde Kwakelse treffer aan te tekenen. Na een voorzet van Bobby Uitermarkt kopte Mathijs de bal op de paal, maar in de rebound was Van Rijn erg alert en wist vervolgens de 3-0 te maken. Toen Geinburgia in de 80e minuut met tien man verder moest gaan in verband met een tweede gele kaart, werd het open huis achterin bij de Driemonders. In de 83e minuut kreeg KDO een vrije trap aan de linkerkant van het veld. In plaats van direct op doel te schieten koos Joeri Stange ervoor om de bal langs de muur op Mathijs van Rijn te spelen. Van Rijn wist vervolgens schuin voor het doel de 4-0 knap binnen te schieten, wat uiteindelijk ook de eindstand was.

Door deze overwinning verstevigt KDO de koppositie in de vierde klasse F. Naaste concurrent Zuidoost United won met 4-2 van CTO’70, terwijl de topper De Meer – NFC onbeslist eindigde, 1-1. Aankomende zondag speelt het eerste om 14:30 uur in Amsterdam tegen nummer elf Geuzen Middenmeer. Opvallend is dat de Amsterdammers haar laatste drie wedstrijden hebben gewonnen, thuis won KDO eerder dit seizoen in de slotminuut met 1-0.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Mitchell Smits (75e Erik Verbruggen), Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol (65e Mathijs van Rijn), Timo Kas, Menno Lingeman (46e Rick Kruit), Sven Vlasman en Joeri Stange.

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Geuzen Middenmeer niet doorging vanwege een koperdiefstal, hervatte KDO 1 afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Geinburgia. Trainer Raymond de Jong had tegen de ploeg uit Driemond een luxepositie in zijn selectie en kon de beslissing nemen om Mathijs van Rijn op … Lees meer »