KDO 2 wint dankzij prima eerste helft in en tegen Ouderkerk

Geplaatst op: 24 maart 2014

Met een selectie van negentien man vertrok de selectie onder leiding van trainer Richard van Dijk naar Ouderkerk toe. Op voorhand een erg belangrijke wedstrijd in de strijd voor lijfsbehoud. Ouderkerk had namelijk zeven punten meer dan KDO, waardoor de thuisploeg bij winst zich veilig konden spelen. Voor de Kwakelaars was het de laatste strohalm om zich te onttrekken van de tiende plaats op de ranglijst, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie zou betekenen.

In Ouderkerk startte KDO furieus en wist na een kwartier op voorsprong te komen via een geplaatste lob van Patrick van de Nesse, 0-1. Vijf minuten later ging Patrick Schijff alleen op het doel af, maar werd van achteren hard onderuit gehaald door een speler van Ouderkerk. In plaats van een rode kaart werd er slechts een gele kaart gegeven en moest Patrick wel het veld verlaten in verband met een enkelblessure. In de 25e minuut gaf Remco de Boer de bal vanaf de linkerkant strak voor het doel en werd de bal binnengelopen door een verdediger van Ouderkerk, waardoor het 0-2 werd.
Even later wist invaller Elton Shehu bij zijn eerste balcontact direct te scoren, 0-3. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft verzuimde KDO de voorsprong direct na rust verder te vergroten. Ouderkerk kwam beter in de wedstrijd en wist in de 60e minuut uit een vrije trap de 1-3 te maken. In het restant van de wedstrijd deed het tweede er alles aan om het achterin dicht te houden en uiteindelijk lukte dit ook en won KDO met 1-3.

Voor het tweede betekende dit de derde overwinning van het seizoen en hiermee heeft KDO enigszins aansluiting gevonden met de nummer acht Ouderkerk (vier punten meer, één wedstrijd minder gespeeld) en nummer negen Kampong (twee punten meer, één wedstrijd minder gespeeld). Aanstaande zondag hoeft het tweede niet voor de competitie te spelen, op zondag 6 april wel weer, dan thuis tegen koploper De Bilt 2.

Met een selectie van negentien man vertrok de selectie onder leiding van trainer Richard van Dijk naar Ouderkerk toe. Op voorhand een erg belangrijke wedstrijd in de strijd voor lijfsbehoud. Ouderkerk had namelijk zeven punten meer dan KDO, waardoor de thuisploeg bij winst zich veilig konden spelen. Voor de Kwakelaars … Lees meer »