Tiende winst voor HVM

Geplaatst op: 24 maart 2014

Mijdrecht begon aanvallend, maar wist de eerste zes minuten geen kansen te creëren. Culemborg kwam nauwelijks aan aanvallen toe. In de 6e minuut kreeg HVM de eerste strafcorner. Jonas van der Zande sloeg aan, en de sleeppush van Tom Gunther strandde op de uitstekende Culemborgse goalie. Maarten Post sloeg de rebound voorlangs. Culemborg kwam er wat meer uit, en kreeg drie minuten later de eerste strafcorner. HVM kon meteen uitbreken, maar de keeper voorkwam de kans van Arjan Blommaert.

Na een klein kwartier opende HVM de score. Tom Gunther soleerde door de cirkel en bediende Daniel de Graaf: 1-0. Aan de kant ontbrandde siervuurwerk om de voorsprong kracht bij te zetten. Er kwamen meer kansen, maar de beste viel aan de andere kant, de tweede strafcorner van Culemborg belandde op de Mijdrechtse lat en ging vervolgens hoog over. HVM incasseerde even later een tegenvaller, toen Philippe Quarles van Ufford geblesseerd naar de kant moest. Daarna volgden tien minuten waarin Thom Fokker twee mooie kansen kreeg, en beide partijen een strafcorner onbenut lieten. Middenvelders Casper Slot en Casper Wilmink bleven echter goede aanvallen opzetten. Met nog zeven minuten op de klok ging de bal in het Culemborgse doel, maar de scheidsrechter had geen voordeel gegeven en afgefloten, het werd slechts een strafcorner. Dit sloeg de Mijdrechters niet uit het veld, Max Brakel verzilverde de kans, 2-0. Dat werd ook de ruststand.

Na rust probeerde HVM door te drukken. Twee rushes van Mats Kaas leverden niets op, Tom Gunther miste een kans, Midas van der Zande kogelde een bal op de handschoen van de keeper, en Arjan Blommaert tikte de rebound net naast. Aan de andere kant moest Redmar Stienstra een kansrijke break van Culemborg onschadelijk maken. Daarna gebeurde wat regelmatig gebeurt als één partij sterk aanvalt, Culemborg kreeg een strafcorner en scoorde de 2-1. De Mijdrechtse spelers schrokken daarvan en de tegenstander kreeg de overhand. Uit een scoop kwam een aanvaller vrij voor de Mijdrechtse doelman, maar Stienstra redde, tot twee keer toe. Dat was ruim tien minuten na de pauze, en even later kreeg de Culemborgse keeper het zwaar. Hij redde op een Mijdrechts schot, en daarna twee keer op de rebound, zijn verdedigers kregen de bal niet weg. Vervolgens maakte hij twee kansen van Fokker onschadelijk, en een Mijdrechtse strafcorner. De strijd werd feller, maar verder dan enkele groene kaarten hoefden de scheidsrechters niet te gaan. Eén kaart voor Culemborg, twee voor HVM. In deze periode speelde de strijd zich voor een groot deel op de Mijdrechtse helft af, en vreesden de toeschouwers voor de gelijkmaker. Max Brakel en zijn medeverdedigers Koen Meijer en Martijn Hensbroek wisten echter overeind te blijven. Er kwamen weer kansen voor Midas van der Zande en Tom Gunther. In de laatste seconden leek Gunther opnieuw te stranden op de keeper, maar hij kwam er toch langs en scoorde in tweede instantie de bevrijdende 3-1, het vuurwerk kon weer los! HVM staat nu stevig op de derde plaats, met tien punten voorsprong op de nummer vier Waddinxveen, en zeven punten achter Maarssen, dat tweede staat.

Mooi weer en enthousiaste supporters begeleidden de hockeyers van HVM zondag naar de tiende overwinning in de competitie. Culemborg werd met 3-1 aan de zegekar gebonden. Maar gemakkelijk ging dat niet, het werd een spannende wedstrijd. Mijdrecht begon aanvallend, maar wist de eerste zes minuten geen kansen te creëren. Culemborg … Lees meer »