Frank van den Berg met een solide prestatie tegen RDZ

VZOD onnodig met lege handen

Geplaatst op: 25 maart 2014

De korfballers van VZOD speelden afgelopen zaterdag de eerste veldwedstrijd op het complex aan de Wim Kan dreef tegen RDZ uit Zeist. Na een goede zaalcompetitie waarin VZOD op een derde plaats eindigde, is er op het veld sprake van een strijd tegen degradatie. Dit komt mede door de vele blessures waarmee coach Frits Visser de eerste helft van de veldcompetitie te maken had. De Kudelstaarters startten met Frank van de Berg voor Martijn Vervark. De eerste minuten tasten de twee ploegen elkaar af en was het vooral wennen aan de omstandigheden. Het eerste wapenfeit was een terecht toegekende strafworp, na een overtreding van Frank van de Berg, welke door de bezoekers werd benut. Direct daarna vergrote RDZ de voorsprong, even een onoplettendheid onder de korf werd direct afgestraft: 2-0.

Daarna was VZOD wat beter bij de les en via doelpunten van Nils van Os en Jessica Zijerveld wist de thuisploeg de stand na een kwartier spelen gelijk te trekken. Op dat moment een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. Daarna kwam RDZ wat beter in de wedstrijd en kreeg langzaam een overwicht, zij maakten beter gebruik van de omstandigheden door regelmatig een vrijstaande speler te vinden met de wind in de rug. In totaal wist RDZ deze wedstrijd 8 maal te scoren via een afstandsschot en dat is veel gezien de harde wind. De productie van de thuisclub viel in deze fase van de wedstrijd stil en de bezoekers scoorden drie doelpunten op rij:2-5.

Met nog 12 minuten te spelen in de eerste helft ging VZOD langzaam maar zeker beter spelen, er werd meer druk gezet en ook de combinaties verliepen vloeiender. Via afstandsschoten van Frank van de Berg en Eric Spaargaren en een doorloopbal van Josine Verburg was de stand weer gelijk. De laatste fase van de eerste helft waren de Kudelstaartse korfballers de betere ploeg. Kansen werden beter afgemaakt en er werd feller verdedigd waar door RDZ niet veel kansen meer kreeg. Ondanks dat wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren. In de laatste 2 minuten wist VZOD het overwicht ook uit te drukken in de stand, Josine Verburg en Eric Spaargaren bepaalden de ruststand op 8-6.

Na de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waardoor er de eerste 10 minuten van de tweede helft geen score te noteren viel. Maar het was de thuisploeg die als eerste, via een door Jessica Zijerveld benutte strafworp, de korf wist te vinden en de marge op drie doelpunten bracht. De bezoekers wisten de achterstand terug te brengen tot 2 doelpunten waarna VZOD van de overigens goed leidende scheidsrechter weer een strafworp toegekend kreeg. Deze werd helaas gemist door Eric Spaargaren waardoor de marge van 2 doelpunten niet werd vergroot. Dit leek voor de tegenstander een extra motivatie om de schouders er nog eens goed onder te zetten. Langzaam maar zeker trok RDZ het initiatief naar zich toe. Zo stond er met nog 10 minuten te spelen een gelijke stand op het scorebord: 10-10.

VZOD had zijn kruid helaas verschoten en RDZ was in de slotfase de beter ploeg en wist dit ook in doelpunten uit te drukken: 10-13. Twee doelpunten in de tweede helft is te weinig om de wedstrijd te winnen en zo gingen de broodnodige punten dus mee naar Zeist.

Om van de een na laatste plaats af te komen moet er de komende wedstrijden echt gewonnen worden. Gezien het goede spel de afgelopen maanden, en zonder blessures, is dit zeker mogelijk.

De korfballers van VZOD speelden afgelopen zaterdag de eerste veldwedstrijd op het complex aan de Wim Kan dreef tegen RDZ uit Zeist. Na een goede zaalcompetitie waarin VZOD op een derde plaats eindigde, is er op het veld sprake van een strijd tegen degradatie. Dit komt mede door de vele … Lees meer »