Dames 1 van Argon Basketball wederom Kampioen

Geplaatst op: 31 maart 2014

Argon Dames 1 was in de eerste helft van de competitie ook al Winterkampioen geworden en is om die reden door de NBB overgeplaatst naar Regio Zuid. Een spannende poule met diverse basketballclubs in de regio van Rotterdam. De dames van Squirrels staan op de 2e plaats en hebben alleen thuis verloren van de Argon Dames, dus ook zij waren op volle sterkte naar Mijdrecht gekomen met een doel: het de dames van Argon zeer moeilijk te maken. Door allerlei tactische voorbereidingen en de focus op de wedstrijd waren ze echter 1 punt vergeten; beide teams spelen in het blauw en dat mag volgens de wedstrijdvoorschriften niet. Het zag er dus heel even naar uit dat de wedstrijd niet gespeeld mocht worden. Maar gelukkig beschikte Argon nog over witte hesjes waarin De Squirrels dames gestoken konden worden en de wedstrijd in blauw tegen wit tenue gespeeld kon worden. Doordat de tegenpartij in hesjes moesten spelen die niet het comfort hebben van de eigen sportkleding en de lichte paniek die er heerste bij de Squirrels over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd, opende zij niet bijster sterk. Gelijkertijd waren zonder enige tegenslagen ervaren te hebben, de Argon Dames zelfverzekerd en krachtig van start gegaan en stonden zij in de eerste periode al ruim voor in punten. In de rust was de tussenstand 29-14.

Doordat de tegenstanders in de rust goed hadden geanalyseerd en besproken hoe het technisch sterke positiespel van Argon in elkaar zat, werd de tactiek van de Squirrels daarop aangepast waardoor de Argon dames voor het eerst in de wedstrijd lichte tegenstand ervoer, maar het spel rustig en beheerst voortzette. Na een korte speeltijd konden de Squirrels dit spel niet volhouden en vielen terug in hun tegenoffensief zoals in de eerste helft, waardoor de Argon Dames de voorsprong makkelijk verder kon voortzetten. Hoewel de Squirrels door enkele losse aanvallen met goede worpen op de Argon basket nog weleens konden verrassen was er weinig meer te vrezen. De Argon dames hebben in de 3e en 4e periode hun ruime voorsprong weten te behouden en ook weten uit te breiden waardoor er uiteindelijk gewonnen werd met de wel verdiende eindstand: 46-27.

Voor de tweede maal dit seizoen knalde de kurken in eigen huis voor eigen publiek dat getuigen was geweest van een leuke sportieve krachtmeting. Datzelfde publiek bedankte Argon D1 met een daverend applaus en om tevens de thuisploeg te feliciteren met hun kampioenschap.
Op hun beurt bedankte de Argon dames weer de geroutineerde scheidsrechters Hans van Dijk en Els Alkema voor het correcte fluiten en het leiden van de kampioenswedstrijd. De oud medespeelsters Tineke Mijts en Angelique de Langen worden bedankt voor het coachen van de wedstrijden. Ook gaat de dank van Argon D1 naar de meiden van U22; Jill van Dijk, Marieke Gobee, Maud Kint en Babette Limburg van U18. Zonder sportieve bijdragen van deze meiden was dit kampioenschap niet behaald.

Heb je ook interesse in Basketball of wil je een keer komen kijken, neem dan contact op met basketball@svargon.nl We zoeken voornamelijk meiden, maar iedereen is welkom.

Vrijdagavond 28 maart heerste er een gezonde spanning in Sporthal De Eendracht. De Dames 1 van Argon Basketball moest thuis spelen tegen Squirrels Dames 1 uit Berkel en Rodenrijs. Deze wedstrijd moest gewonnen worden door de Mijdrechtse dames want dan zou het kampioenschap thuis gevierd kunnen worden. Argon Dames 1 … Lees meer »