Rick Kruit schiet KDO met twee treffers langs Geuzen Middenmeer

Geplaatst op: 31 maart 2014

Nadat de wedstrijd Geuzen Middenmeer – KDO twee weken geleden niet doorging in verband met een koperdiefstal bij de Amsterdamse ploeg, werd afgelopen zondag de competitiewedstrijd ingehaald. Op het kunstgrasveld op het sportpark Voorland, kon trainer Raymond de Jong beschikken over een complete selectie. Geuzen Middenmeer, die haar laatste vier wedstrijden wist te winnen, werd in de heenwedstrijd eerder dit seizoen pas in de allerlaatste minuut moeizaam verslagen in De Kwakel (1-0).

Na drie minuten spelen kreeg KDO een honderd procent kans om de score te openen. Rick Kruit werd recht voor het doel aangespeeld, maar schoot helaas tegen de keeper aan. KDO kreeg in het verloop van de eerste helft de betere kansen, terwijl Geuzen Middenmeer slecht sporadisch gevaar kon stichten. In de 38e minuut was Joeri Stange aan de linkerkant van het veld zijn tegenstander te slim af en kon vrij op de keeper aflopen. Niet zelfzuchtig gaf hij de bal aan de meegelopen Rick Kruit die van dichtbij de 0-1 kon binnenschieten, wat ook de ruststand betekende.

In de tweede helft werd na tien minuten Rick Kruit aangespeeld door Sven Vlasman. Rick, sinds tijden weer startend in de basis van KDO 1, omspeelde meerdere tegenstanders, waarna zijn prima individuele actie bekroond werd met een tweede doelpunt, 0-2. In de 65e minuut bracht het dapper strijdende Geuzen Middenmeer de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Vanuit een voorzet van de rechterkant, werd de bal diagonaal binnengeschoten, 1-2.
De thuisploeg haalde nog alles uit de kast om een gelijkmaker te forceren, maar de Kwakelaars hielden stand.

Door deze welkome overwinning heeft KDO nu vier punten meer dan haar naaste concurrent Zuidoost United, die dit weekend niet in actie kwam. Aankomende zondag staat de altijd beladen derby RKAV-KDO op het programma. Hopelijk kunnen de Kwakelaars in Aalsmeer een volgende stap gaan zetten in de strijd om het kampioensschap.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Mitchell Smits, Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol (70e Menno Lingeman), Timo Kas, Rick Kruit (70e Mathijs van Rijn), Sven Vlasman en Joeri Stange.

Nadat de wedstrijd Geuzen Middenmeer – KDO twee weken geleden niet doorging in verband met een koperdiefstal bij de Amsterdamse ploeg, werd afgelopen zondag de competitiewedstrijd ingehaald. Op het kunstgrasveld op het sportpark Voorland, kon trainer Raymond de Jong beschikken over een complete selectie. Geuzen Middenmeer, die haar laatste vier … Lees meer »