Jeugdwielren training start weer bij UWTC

Geplaatst op: 31 maart 2014

De jeugd start per 1 april weer met de dinsdagtrainingen. Lijkt wielrennen bij UWTC je ook leuk? Je kan gratis 2 trainingen proberen. De UWTC heeft een aantal leenfietsen en helmen, dus ook als je zelf nog geen racefiets hebt, kan je het gerust eens komen proberen. Alle trainingen vinden plaats op ons verkeersvrije parcours rondom sportpark Randhoorn. Er is ook bijna altijd een ouder van de jeugdcommissie aanwezig die vragen van je ouders kan beantwoorden. Meer info op: www.uwtc.nl/wielren/jeugdwielrennen/jeugdtraining

Clubcompetitie
Vanaf dinsdag 1 april start de clubcompetitie bij UWTC. Elke dinsdagavond kan u om 19:00u starten op ons parcours (Sportpark Randhoorn) voor een wedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders met uitzondering van Jeugd en duurt een uur. Deelname kost € 2,- en geschiedt op eigen risico. Er wordt gereden in een 40+ klasse en een 40- klasse. Basislicentie is verplicht. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur.

Kampioenschap van Beverwijk
Voor UWTC stonden Sven Nijhuis en Lorena Wiebes aan de start bij de nieuwelingen en dames. Beide konden ze goed meerijden in het peloton. Lorena probeerde weg te rijden, maar jammer genoeg liet het peloton dit niet gebeuren. Na een half uur demarreerde twee jongens. Met een geweldige krachtsinspanning maakte Sven de oversteek naar de twee koplopers. Met goed samenwerken hebben ze de voorsprong weten uit te bouwen naar 35 seconden. De laatste ronde reed de winnaar weg uit de kopgroep. Sven pakte een verdiende derde plaats. Lorena heeft de koers keurig uitgereden.

60+ wedstrijd Woerden
Zondag 30 maart stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh aan de start van een veteranen 60+ wedstrijd in Woerden. Na het startschot werd er direct een hoog tempo ontwikkeld wat na 15 minuten koers uitmondde in een kopgroep van 16 renners, met daarbij Guus Zantingh. In de kopgroep werd goed samen gewerkt wat als gevolg had dat na drie kwart koers het peloton werd gedubbeld. Nadat het peloton gedubbeld was werd er weer gedemarreerd en hierbij verloren er 6 renners de aansluiting bij de kopgroep. De kopgroep ging met 10 renners de finale in. De wedstrijd werd gewonnen door Aat Kool uit Loosdrecht voor Gerrit Kleiveld uit Lisse, Guus Zantingh behaalde een verdienstelijke 6e plaats in zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. Leen Blom en Nico Fokker eindigde in het peloton.

De jeugd start per 1 april weer met de dinsdagtrainingen. Lijkt wielrennen bij UWTC je ook leuk? Je kan gratis 2 trainingen proberen. De UWTC heeft een aantal leenfietsen en helmen, dus ook als je zelf nog geen racefiets hebt, kan je het gerust eens komen proberen. Alle trainingen vinden … Lees meer »