Hertha F2 behaald weer een dikke winst 6-0

Geplaatst op: 7 april 2014

Zaterdag, 5 april. Sportpark de Molmhoek is al druk bezet als langzaam de kanjers van de F2 binnen druppelen. Middenvelder Rens van der Moolen is al van de partij, het lijkt net of hij rechtstreeks van zijn verjaardagfeest is doorgegaan naar Hertha. Ondertussen zijn nog wel even nieuwe schoenen gehaald, want het voorgaande paar heeft dit seizoen niet overleefd klaarblijkelijk. Rechtsachter Sander van Senten is de volgende die binnenkomt. Hij heeft zijn vader trainer/coach Duncan van meegenomen, toch wel handig is als er iemand af en toe wat roept. Linksvoor Sem Veenhof is de derde die zich meld op het complex. Doelman Ravi verbruggen heeft ook al een warming up achter de rug, hij komt aangelopen met zijn moeder. Luc van Dam komt werkelijk het Hertha terrein opgescheurd achterop bij zijn vader op de fiets., ook binnen dus. De spits vandaag is Calvin Liesveld, hij komt met zijn vader, die een heuse wollen muts (zo koud was het toch niet) op heeft. Daarna komen andere doelman Levi Hodenpijl, met vers gewassen shirts, renpaard Sem van Til en de kort gewiekte Noa Gosselaar binnen. De heren zijn er klaar voor, dat is wel duidelijk.

Nadat de helden omgekleed op het veld staan en scheidsrechter van dienst zich heeft gemeld wordt de opstelling doorgenomen. Aangezien Graveland op de laatste plaats staat wordt er uiteraard aanvallend gevoetbald. Scoren is de teamtaak. De opstelling wordt gepresenteerd, het welbekende "spekje" wordt toegelicht. De mannen weten hun positie en taken. Levi neemt de eerste helft plaats onder de lat, Noa en Sem van Til zijn de wissels. Na een periode van aftasten waar Hertha duidelijk de bovenliggende partij is wordt er naar 7 minuten gewisseld. Noa en Sem van Til betreden het veld. De helden houden zich prima op hun posities, menig mooie aanval wordt opgezet maar nog zonder resultaat. De trainers/leiders hebben zich voorgenomen de eerste 10 minuten niks te zeggen qua aanwijzingen (opdracht docent opleiding) om te kijken hoe de spelers het oplossen. Het valt de jongens waarschijnlijk niet op, ze voeren hun taken na behoren uit. Nadat de 10 minuten voorbij zijn, worden er weer aanwijzingen gegeven. Of het toeval is of niet, maar een mooie steekpass van Noa komt bij Luc van Dam terecht die beheerst afrond, 1-0. De doelpuntenmaker wordt na deze treffer gewisseld, wordt overigens zonder morren gebeurd. Na de aftrap dwingt Hertha de tegenstander terug op eigen helft en weten de mannen elkaar regelmatig goed te vinden. Een volgende aanval wordt opgezet en nu is Rens de volgende speler die gewisseld wordt. Hij maakte de 2-0, tijd om te wisselen dus. Hij heeft direct zijn nieuwe schoenen goed ingewijd. Hertha laat zien de betere te zijn, en 4 minuten later, we zitten inmiddels in minuut 18 schiet Noa de 3-0 tegen de touwen. Calvin Liesveld denkt na wederom een mooie aanval en solo, wat jullie kunnen kan ik ook, en in de 20ste minuut, op slag van rust dus maakt hij de 4-0. Wedstrijd gespeeld, punten in the pocket!

In de rust worden de heren complimenteert voor het getoonde spel. Uiteraard zijn daar ook nog wat kritische kanttekeningen. De gebruikelijke keeper wissel vindt plaats, Sander van Senten moet nog snel even plassen, en we beginnen aan de tweede helft. Ook bij Graveland is de keeper gewisseld en deze keeper heeft erg veel moeite de bal kwijt te kunnen aan zijn spelers. Deze worden goed gedekt door de Herthanen die dit onderhand lachend doen. Ook qua uittrap is hij niet de sterkste waardoor dit tot hachelijke situaties lijdt. Echter weet Hertha hier weinig mee te doen. Hertha is de enige partij die aanvallen iets laat zien, Graveland komt amper meer over de middenlijn. De keren dat het wel lukt staat de verdediging als een huis. In de 27ste minuut is het wederom Calvin Liesveld die weet te scoren., 5-0. Hertha blijft drukken maar qua afwerken kan het nog altijd beter. De trainers weten waarop getraind kan worden de komende week. De corners en voorzetten die door Sem van Til worden genomen blijven gevaarlijk, het is zonde dat men deze niet weet af te ronden. In de 35ste minuut wordt de werklust van deze kleine held beloond. Nadat hij al een paar keer niet is bereikt door zijn medespelers, onderschept hij nu de bal na wederom een slechte uittrap van de Graveland keeper en kapt hij twee tegenstanders uit. Hij legt de bal voor zijn favoriete rechter en scoort met een mooie knal, 6-0. Wederom een mooie winst voor de mannen die dit seizoen echt gegroeid zijn als team. Volgende week weer een thuiswedstrijd, de laatste van dit seizoen. Tegenstander is dan de op de tweede plaats staande 't Gooi. De heenwedstrijd werd met 2-1 verloren. De mannen van Hertha hebben iets recht zetten. Aanvang: 09:00 uur.

Zaterdag, 5 april. Sportpark de Molmhoek is al druk bezet als langzaam de kanjers van de F2 binnen druppelen. Middenvelder Rens van der Moolen is al van de partij, het lijkt net of hij rechtstreeks van zijn verjaardagfeest is doorgegaan naar Hertha. Ondertussen zijn nog wel even nieuwe schoenen gehaald, … Lees meer »