Clubcompetitie UWTC wielren van start

Geplaatst op: 7 april 2014

De clubcompetitie is weer van start gegaan, en hoe...! Super lekker koersweer en een kleine 40 renners stonden op dinsdagavond 1 april trappelend van ongeduld aan de start. En toen ze eenmaal los mochten ging gelijk het gas erop. Al snel ontstond er bij de 40- een kopgroep met Bas de Bruin, Jeroen Breewel, Jouke Schelling en Edwin de Graaff. Edwin kreeg helaas een lekke band. Bij de 40+ was Harry van Pierre er vandoor gegaan en Harry kon later aanhaken toen hij werd ingehaald door de kopgroep van de 40-.
Uitslag 40-: 1 Bas de Bruin, 2 Jeroen Breewel, 3 Jouke Schelling
Uitslag 40+: 1 Harry van Pierre, 2 Arjen Klerkx, 3 Sjon vd Berg
Tot in september is het mogelijk om iedere dinsdagavond een lekkere koers te rijden bij de UWTC op het parcours bij sportpark Randhoorn. Meer info op: www.uwtc.nl/wielren

Selectiewedstrijden jeugd
Bij de wedstrijden bij HRTC in Hoorn op zondag 6 april waren punten te verdienen voor de kwalificatie van het Nederlands Kampioenschap Jeugd. Bij categorie 6 stond Eric Looij aan de start. Iedereen moest wennen aan de natte omstandigheden maar toch werd er hard gereden. Na een paar rondjes was de helft van het peloton gelost. Eric reed attent mee voorin. Bij de eindsprint lag hij lang op de vierde plaats maar wist op het laatste moment zijn voorwiel net op tijd over de finish te drukken om de derde plaats te pakken. Daarmee pakte hij gelijk een flink aantal kwalificatiepunten. Bij categorie 7 mocht Stijn Ruijter het in de regen proberen. In de wedstrijd was er veel strijd maar niemand kwam er weg. Stijn reed goed van voren en had een mooie uitgangspositie voor de eindsprint. Helaas was er in de laatste bocht een grote valpartij waardoor ook Stijn ten val kwam. Hij kreeg van de jury toch een plaats in het peloton en daarmee een bescheiden aantal kwalificatiepunten.

Bij de Nieuwelingen reden Sven Nijhuis en Menno van Capel mee. Beide eerstejaars Nieuwelingen moeten er nog aan wennen dat er al snel bonificatie sprints zijn en dat het peloton er dan gelijk als een dolle vandoor gaat. Binnen één ronde waren er twee groepen en beide UWTC-ers zaten in de tweede groep. Weer een leermomentje. Beide reden de wedstrijd in de eigen groep uit.

De clubcompetitie is weer van start gegaan, en hoe...! Super lekker koersweer en een kleine 40 renners stonden op dinsdagavond 1 april trappelend van ongeduld aan de start. En toen ze eenmaal los mochten ging gelijk het gas erop. Al snel ontstond er bij de 40- een kopgroep met Bas … Lees meer »