Hertha F2 verliest nipt laatste thuiswedstrijd 1-2

Geplaatst op: 14 april 2014

Zaterdag 12 april speelde de jonge helden van de F2 hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander 't Gooi, dat één plaats hoger stond op de ranglijst was de tegenstander. De ondergrond was kunstgras, het weer was prachtig, alle reden voor een lekker partij voetbal op Herthanello. Er was nog wat goed te maken tenslotte, de heenwedstrijd werd destijds verloren met 2-1. Tijd voor revanche!

Met een flinke gewijzigde opstelling werd er aan de wedstrijd begonnen. Niet dat er spelers miste, maar de heren trainers hadden voorafgaand besloten de backs Luc en Sander als voorhoede speler neer te zetten. Voor Ravi en Sem Veenhof betekende dit dat zij als verdedigers op gingen treden. Rens, de jarige captain van vandaag verruilde zijn middenveld voor de spitspositie, Calvin werd middenvelder. Levi begon in het doel de eerste helft. Dat 't Gooi tweede staat in niet voor niks. De intenties van de gasten waren duidelijk. Direct werd Hertha onder druk gezet. De spelers moesten duidelijk wennen aan hun posities, er werd werkelijk overal gelopen door de mannen. Binnen no-time stonden de heren daar waar ze niet neer gezet waren op voorhand. De werklust was daardoor groot, het rendement stukken minder. De bal kwam niet daar waar hij moest komen. Na 7 minuten werd dit dan ook afgestraft door 't Gooi met een treffer, 0-1. Na deze tegentreffer werd de opstelling direct gewijzigd. Luc en Sander wisselde van positie met Ravi en Sem Veenhof. Door deze wisseling kwam er meer rust binnen het team. Ze kregen meer grip op het spel, en daardoor ook meer kansen op de gelijkmaker. Een paar keer waren de jonge helden er dichtbij, maar de keeper van 't Gooi weigerde mee te werken. De ruststand was dan ook 0-1.

Na de versnapering van diverse koeken, uitgedeeld door de jarige trainer/coach Maarten werd begonnen aan de tweede helft. De koekkruimels waren nog niet van de gezichten geveegd, of de Vinkeveense handen konden de lucht in. Binnen de minuut was het de jarige captain Rens van der Moolen die de 1-1 in de touwen joeg. Hij kreeg de bal in een kluts voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Zou dit de ommekeer zijn in de wedstrijd? Hertha vocht voor wat het waard was, maar ook 't Gooi wilde de overwinning binnen halen. Helaas voor de Vinkeveners waren de gasten het gelukkigst in de afronding. Keeper Ravi, die de jonge helden al lange tijd behoedde voor een achterstand, moest vlak voor tijd toch de gang naar het net maken. Een verdedigingsfout van Hertha werd genadeloos afgestraft door 't Gooi, 1-2. Hierdoor blijven de jonge Herthanen steken op de derde plaats met 18 punten uit 8 wedstrijden, de nummer 4 heeft een puntenaantal van 9 Al met al, een prima prestatie voor deze geweldige groep jonge spelers. Nu kan er tussen het schoolvoetbal door de rust gepakt worden, de komende twee weken zijn er geen wedstrijden. Begin mei spelen de jonge helden de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit bij DOB in Nigtevegt.

Zaterdag 12 april speelde de jonge helden van de F2 hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander 't Gooi, dat één plaats hoger stond op de ranglijst was de tegenstander. De ondergrond was kunstgras, het weer was prachtig, alle reden voor een lekker partij voetbal op Herthanello. Er was nog Lees meer »