CSW haakt weer af

Geplaatst op: 14 april 2014

CSW had het erg moeilijk deze middag tegen het fysiek sterke Almkerk en kon zich maar moeilijk een opening vinden in de hechte defensie van de bezoekers. Bovendien bleek Almkerk bij de omschakeling levensgevaarlijk via hun snelle spitsen. In de beginfase kreeg Almkerk ook nog een aantal vrije trappen die goed werden ingedraaid maar vooralsnog geen doelpunt opleverden. Na twintig minuten spelen was het wel Almkerk dat een voorsprong nam. Bij een niet eens gevaarlijk ogende bal zag de defensie van CSW er niet goed uit en vanaf links werd de bal knap in de verre hoek geschoten. CSW was blijkbaar wakker geschrokken en ging wat feller de duels aan en probeerde wat meer pressie te zetten. Berry Kramer kwam een paar keer goed door in de zestien meter maar werd op het laatste moment gestuit. Een vrije trap van Elroy Baas vanaf de zijkant ging langs iedereen heen en belande bijna in het doel maar werd nog net gestopt door de doelman. Bij een slim balletje van Kramer kwam Mike Cornelissen net iets tekort om doeltreffend af te ronden. Ook een paar goede voorzetten van Sander Kunkeler werden onschadelijk gemaakt door de doelman van Almkerk. Toch kwam CSW voor rust nog op gelijke hoogte. Een goede hoekschop van Jay Klaas Wijngaarden werd prima ingetikt door Dave Cornelissen. CSW had hierna nog de kans om op voorsprong te komen. Mike Cornelissen lag de bal terug op Jilles Klumper die zijn tegenstander knap uitkapte en verwoestend uithaalde maar de keeper van Almkerk was de situatie wederom de baas.

Na rust kreeg CSW direct een levensgrote kans toen Wijngaarden zomaar alleen op de doelman kon aflopen maar zijn schot ging voor CSW aan de verkeerde kant van de paal. Daarna nog een schot van Wijngaarden maar ook hier lag de keeper weer in de weg. Voor CSW kantelde de wedstrijd toen na een minuut of tien spelen in de tweede helft de ploeg met tien man kwam te staan. Elroy Baas werd van het veld gestuurd na het vasthouden van een doorgebroken speler, volgens velen onterecht omdat er ook nog een speler van CSW naast liep. CSW moest verder met tien man en was niet bij machte om nog enig gevaar te stichten. Almkerk begon meer aan te dringen maar echt grote kansen kreeg het niet en werd het een keer gevaarlijk dan stond doelman Raymond Dirven op de juiste plek om de situatie te klaren.

Maar twintig minuten voor tijd kwam Almkerk toch op voorsprong. Een hoekschop kon zomaar vrij worden binnengekopt en dat mag CSW zich wel degelijk aanrekenen. CSW probeerde daarna nog van alles om nog iets te forceren met lange ballen maar was deze middag niet bij machte om de tegenstander haar wil op te leggen en zodoende moest CSW genoegen nemen met een hele dure nederlaag.

CSW heeft geen vervolg kunnen geven aan de knappe overwinning van vorige week. Op eigen veld leed het een hele dure nederlaag tegen Almkerk 1-2. Doordat ook Nivo Sparta dit weekeinde won is CSW weer beland op een de plek van rechtstreekse degradatie. CSW had het erg moeilijk deze middag … Lees meer »