Jeugdig Vinken niet opgewassen tegen Revival

Geplaatst op: 14 april 2014

Kans voor talenten
Coach Johan Kroon kon niet beschikken over de vaste steunpilaren in zijn eerste verdedigingsvak. Gerwin Hazeleger heeft een neusoperatie ondergaan sinds de wedstrijd tegen Achilles en kan wellicht tot het eind van het seizoen niet spelen. Routinier Peter Koeleman kampt nog steeds met problemen aan zijn achillespees- en kuitblessure.
Mede doordat De Vinken koploper Revival als het betere team inschatte bleef Peter uit voorzorg uit op de bank. De twee jeugdspelers Mark de Haan en Jelle Mul uit de A1 startten samen met het duo Emese Kroon en Eva Hemelaar in de verdediging. Aan aanvallende zijde begon het vaste kwartet Melanie Kroon, Annick Stokhof, Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom.
Annick begon goed aan de wedstrijd en zorgde voor de enige voorsprong van de Vinkeveners 0-1. Revival trok direct gelijk 1-1. Er werd veel voor elkaar gecreëerd, helaas bleven deze inspanningen onbeloond en kon Revival uitlopen naar een riante 4-1 voorsprong. Libero Kelvin startte de inhaalsessie. Door een strafworp van Emese Kroon (verworven door Eva) en een koelbloedig afstandsschot van Jelle Mul kwam de stand weer in het gelijke: 4-4. Emese rondde ook een afstandsschot net voor rust prima af: 6-5.

Vizier niet op scherp
Waar voor de rust De Vinken er nog alles aan deed om bij te blijven, na rust kon Vinkeveen de scoringsdrift van Revival niet meer temmen. Revival bleef loeren op kansen, die de Vinkeveense verdediging niet kon voorkomen. Een voorsprong van drie doelpunten kwam weer op het scoreboard 8-5. Kelvin Hoogeboom scoorde een afstandsschot en Eva Hemelaar knalde haar vrije bal door de gele mand.
Verder dan 8-7 kwam het Vinkeveense vlaggenschip niet. Binnen luttele minuten besliste Revival met veel wilskracht de wedstrijd. Vooral de Terschuurse dames waren een plaag voor De Vinken.
Scherpte ontbrak aan Vinkenkant en op 13-7 had Revival De Vinken op de knieën. Door een snelle wissel vond Kelvin een vrijstaande Rudy Oussoren onder de korf, die werd foutief afgestopt. Kelvin mocht zijn derde treffer maken vanaf de strafworpstip. Eva Hemelaar pakte ook haar tweede doelpunt mee, maar met een mager score van slechts negen doelpunten win je vrijwel nooit een korfbalwedstrijd. Revival trok met 17-9 aan het langste eind.

Cruciale wedstrijden
Aanstaande zaterdag 19 april treedt De Vinken 1 aan tegen Velocitas uit Leiderdorp. De tegenstanders uit Leiderdorp zijn samen met korfbalploegen LUNO (Linschoten), Nova (De Bilt) en Madjoe (Rijnsburg) directe concurrenten in de strijd om degradatie. Revival en Achilles maken de dienst uit voor het kampioenschap. De wedstrijd tegen Velocitas wordt om 15.30 uur gespeeld op het sportparkcomplex De Molmhoek in Vinkeveen

Op de zonnige zaterdag 12 april 2014 speelde in de tweede klasse van het KNKV koploper Revival 1 in Terschuur tegen de rode lantaarndrager De Vinken 1. Na een goede eerste helft droop het ABN-AMRO team na de tweede helft teleurgesteld af bij een einduitslag van 17-9. Kans voor talentenLees meer »