Atlantis B1 met trainers/coaches Serge Kraaikamp en Maarten Helsloot

Atlantis B1 vergeet zichzelf te belonen en speelt gelijk

Geplaatst op: 14 april 2014

Door een blessure en een afwezige moesten de coaches Janneke van Ginkel en Serge Kraaikamp even puzzelen met de opstelling. Een dame uit de B2 had haar eigen wedstrijd opgegeven om mee te spelen. De ploeg startte meteen sterk en liet gelijk zien de punten in Mijdrecht te willen houden. De aanval zocht goed naar de juiste kansen en de verdediging heerste ook meteen. De voorsprong werd gepakt met een mooi afstandschot en de 2-0 was een prachtige actie zonder bal waarbij een alerte aangever de bal goed aanspeelde. Even verslapte de verdediging en de tegenstander profiteerde direct. Maar Atlantis regeerde meteen met de 3-1 van afstand. Ze gingen onverminderd door en ook de 4-1 werd aangetekend. Nadat de tegenstander de 4-2 scoorde volgde er een fase waar de doelpunten uitbleven, ook omdat de scheidsrechter tweemaal een overtreding niet opmerkte waar een strafworp voor gegeven had moeten worden. De tegenstander profiteerde optimaal en scoorde twee keer. Gelukkig herstelde de ploeg zich meteen en door een score van afstand kon de rust opgezocht worden met een voorsprong.

In de rust werden de goede punten nogmaals benadrukt en qua verdedigen de accenten benadrukt waar nog verbetering gemaakt kon worden. De tweede helft begon de ploeg weer gelijk voortvarend, maar de kansen werden niet afgemaakt. De mooiste kansen werden gecreëerd, wat natuurlijk het belangrijkste is, maar je moet jezelf wel belonen. De “oude sportwet” kwam gelijk weer uit: als je zelf de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Drie kansen kregen ze de tweede helft en alle drie werden ze afgemaakt waardoor Atlantis twee punten achter kwam te staan. Maar weer liet de ploeg de wilskracht zien en scoorde op tijd, waardoor de achterstand verkleinde naar een doelpunt verschil. Echter, opnieuw werden de verdere kansen niet benut en bleven ze maar tegen de achterstand aan kijken. In de slotfase werden er nog twee spelers uit de C1 ingebracht om iets te forceren. Dat lukte: de heer die inviel tekende de gelijkmaker aan. Er volgde nog een hectische laatste minuut, maar de stand zou niet meer veranderen en bleef 7-7.

Atlantis B1 was zo veel beter, maar vergat zich te belonen waardoor de eindstand uiteindelijk toch nog als winst aanvoelde. De ploeg bedankt het publiek die flink meeleefde in het zonnetje, maar de ook de invallers: zonder jullie allemaal was de wedstrijd niet mogelijk. Wanneer u een keer wil komen kijken kijkt u dan op www.kvatlantis.nl of op ons twitter- of facebookaccount. Tot ziens op de Hoofdweg, de ploeg zou het heel leuk vinden.

De Bos meubelstoffeerderij-equipe moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Madjoe B1 uit Rijnsburg. Vorige week had de ploeg verloren van een tegenstander die helaas een maatje te groot was, maar vandaag wisten de coaches dat de ploeg kon winnen. Door een blessure en een afwezige moesten de coaches Janneke van Ginkel … Lees meer »