KDO zet volgende stap richting het kampioensschap

Geplaatst op: 14 april 2014

Na vier overwinningen op rij stond voor KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Muiderberg op het programma. Met nog steeds vier punten voorsprong op eerste belager Zuidoost United, begon de ploeg van trainer Raymond de Jong tegen de rode lantaarndrager met een complete, fitte selectie. Menno Lingeman en clubtopscorer Mathijs van Rijn begonnen op de bank, terwijl Bart van der Tol en Rick Kruit in de basiself werden geposteerd.

In de eerste helft was van meet af duidelijk dat KDO snel hun slag wilde slaan en begonnen daarom fel aan de wedstrijd. Muiderberg groef zich niet in en was er hierdoor verantwoordelijk voor dat er een boeiende en open wedstrijd ontspon. Nadat na een kwartier spelen een kopdoelpunt van Rick Kruit werd afgekeurd vanwege buitenspel, was het vijf minuten later wel raak. Na een vloeiende combinatie wist Joeri Stange Rick Kruit vrij voor de keeper te zetten. Kruit was resoluut in zijn handelen en schoot de bal in de verre hoek langs de uitkomende doelman, 1-0. Muiderberg, bivakkerend op de laatste plaats in de vierde klasse F, gaf zich niet zomaar verloren en bleef met man en macht strijden voor een goed resultaat. Vlak voor rust was het aan doelman Peter Onderwater te danken dat het geen 1-1 werd. Een kopbal in zijn vijfmetergebied wist de Kwakelse sluitpost op vakkundige wijze uit de kruising te tikken. Smet op de eerste helft was het uitvallen van centrale verdediger Michael Meijer, hij moest in de rust de wedstrijd beëindigen wegens een bovenbeenblessure.

In de tweede helft kwam KDO in de eerste vijf minuten goed weg toen Muiderberg twee goede mogelijkheden kreeg om op gelijke hoogte te komen. Nadat de Kwakelaars deze moeizame periode hadden overleefd, gaf aanvoerder Sven Vlasman het goede voorbeeld door de 2-0 te maken. Na een prima dieptebal van invaller Chiel Kok, stiftte Sven de bal over uitlopende keeper heen en kon vervolgens eenvoudig de tweede Kwakelse treffer aantekenen. In de 65e minuut maakte Rick Kruit aan alle Kwakelse onzekerheid een einde en schoot van dichtbij de 3-0 tegen de touwen. Toen Sven Vlasman in de 75e minuut op aangeven van Bart van der Tol, de 4-0 binnenschoot, leek een monsterscore in de maak. Niets bleek minder waar, want het slotakkoord van de wedstrijd was voor Muiderberg toen zij nog twee keer scoorden, waardoor de eindstand 4-2 werd.

Door deze overwinning heeft KDO een volgende stap gezet richting het kampioensschap. Concurrent Zuidoost United won op sensationele wijze met 5-4, terwijl De Meer met 4-2 Swift versloeg. Over twee weken hervat KDO de competitie met een thuiswedstrijd tegen Buitenveldert.

Het resterende programma van de bovenste ploegen in de vierde klasse F is nog als volgt:
Zondag 27 april: KDO – Buitenveldert, RKAV – Zuidoost United, CTO’70 - De Meer
Zondag 4 mei: Zuidoost United – KDO en De Meer – Geuzen Middenmeer
Zondag 11 mei: KDO – UNO, Buitenveldert – Zuidoost United en Geinburgia – De Meer

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer (46e Chiel Kok), Mitchell Smits (80e Erik Verbruggen), Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol, Timo Kas, Rick Kruit, Sven Vlasman (76e Mathijs van Rijn) en Joeri Stange.

Na vier overwinningen op rij stond voor KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Muiderberg op het programma. Met nog steeds vier punten voorsprong op eerste belager Zuidoost United, begon de ploeg van trainer Raymond de Jong tegen de rode lantaarndrager met een complete, fitte selectie. Menno Lingeman en clubtopscorer … Lees meer »