UWTC lid Jaron Berends wint ronde Oud Gastel

Geplaatst op: 14 april 2014

De junioren Koen de Best en Jaron Berends reden mee in de combinatie wedstrijd van junioren met amateurs en sportklasse. Met 120 renners was het dringen bij de start. De UWTC leden moesten vanuit het achterveld komen. Na enkele rondes lukte het Jaron om voorin te komen. Toen na 20 minuten koers het peloton brak zat Jaron mee in een kopgroep van 12 man. De kopgroep wist een voorsprong van 50 seconde te krijgen. In de laatste ronde sprong de 17-jarige Jaron weg en hij had op de streep net genoeg over om zijn eerste overwinning op zijn naam te schrijven. Jaron wist Nederlands Kampioen Masters Pascal Schoots voor te blijven. Koen de Best reed de wedstrijd in het peloton uit.

Jeugdtoernooi en selectiewedstrijd DOK
In Den Helder, daar waar het altijd waait, stonden Eric Looij (cat. 6)en Stijn Ruijter (cat. 7) aan de start. In categorie 6 gelijk een ontsnapping van drie man waar Eric netjes bij was aangehaakt. Het kopgroepje bouwde de voorsprong gestaag uit en werd niet meer teruggehaald. In de eindsprint werd Eric tweede en pakte weer veel punten voor de NK kwalificatie.

Ook in categorie 7 werd er bij de start gelijk hard gereden. Het peloton brak gelijk in twee stukken. Uit het eerste peloton reden na één ronde drie renners weg. Na een aantal ronden verbeten strijd moest het eerste peloton met daarin Stijn, de koplopers laten gaan. De drie voorop werkte beter samen dan het peloton waardoor ze uit het zicht verdwenen. In de eindsprint van het peloton moesten de renners laveren tussen de achterblijvers en werd Stijn keurig tweede van het peloton en daarmee vijfde overal.
Zondag 11 mei wordt de jeugdronde in Uithoorn verreden. Dit is ook een selectiewedstrijd voor het NK, dus worden er veel deelnemers verwacht. Lijkt wielrennen bij UWTC je ook leuk? Je kan enkele keren gratis meetrainen op de dinsdagavond voordat je besluit lid te worden. Er zijn enkele huurfietsen en helmen en er wordt getraind op een verkeersvrij parcours rondom sportpark Randhoorn. Meer info op: www.uwtc.nl/wielren/jeugdwielrennen/jeugdtraining

50+ en 60+ wedstrijd in Uithoorn
Zaterdag 12 april zijn er op het UWTC parcours wielerwedstrijden verreden voor 50+ en 60+. Als eerste startten een rennersveld van 48 veteranen 60+ met daarbij de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh. Al snel na de start probeerden 4 renners uit het peloton te ontsnappen, maar deze werden na enkele ronden weer terug gepakt. Na 20 minuten koers demarreerde 8 renners uit het peloton en deze namen snel een voorsprong met daarbij de Nederlandse Kampioen Gijs Nederhof. Met nog 10 ronden te gaan demarreerde Bert Bakker uit de kopgroep en Gijs Nederhof wist nog net aan te sluiten bij Bert Bakker. Beide renners werden niet meer achterhaald door de andere renners van de kopgroep. De wedstrijd werd gewonnen door Bert Bakker uit Zaandam voor Gijs Nederhof uit Kamerik, derde werd Gerrit Kleinveld uit Lisse. Guus Zantingh spurtte naar een 10e plaats in dit sterke rennersveld, Leen Blom en Nico Fokker finishten in het peloton.

Na de 60+ veteranen waren de 50+ veteranen aan de beurt en hier stonden er 45 renners aan de start met daarbij de UWTC renners Coen de Groot, Rene Oudshoorn en Peter Wiebes. Direct na het startschot sprongen er 2 renners weg en daarbij sloten na een ronde nog 2 renners aan. Vijf ronden later ontstond een tweede groep van 9 renners en deze vonden na enkele ronden aansluiting bij de vier koplopers zodat er een kopgroep van 13 renners ontstond. De 13 renners werkten goed samen en namen een ruime voorsprong op het peloton. Met nog twee ronden te gaan probeerden 2 renners te ontsnappen maar deze werden terug gepakt bij het ingaan van de laatste ronde. De wedstrijd werd gewonnen door Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht voor Willem Hus uit Voorburg. De UWTC renners eindigde in het peloton.

Zondag 13 april waren 3 UWTC leden naar Oud Gastel afgereisd om daar de wielerronde te rijden. Sven Nijhuis reed bij de nieuwelingen en wist in het tweede peloton de wedstrijd uit te rijden. Een nette prestatie voor zijn eerste landelijke wedstrijd bij de nieuwelingen. De junioren Koen de Best … Lees meer »