Eén helft te veel voor HVM

Geplaatst op: 14 april 2014

Zondag was HVM één helft gelijkwaardig aan Maarssen. Maar na de rust kwamen de Mijdrechtse hockeyers tekort en verloren met 6-2.

In de eerste helft kwam HVM twee keer op voorsprong tegen de nummer twee uit de competitie. In de 8e en in de 20e minuut stelde Casper Wilmink eerst Thom Fokker en daarna Arjan Blommaert in staat om te scoren. Beide keren maakte Maarssen na een minuut alweer gelijk. In het laatste kwartier voor rust kreeg Maarssen de overhand, wat leidde tot een aantal kansen. Die werden gemist, of gepareerd door doelman Stienstra. Ook twee strafcorners werden door de thuisclub niet benut. Zo kwam de rust met 2-2.

Vlak na rust creëerde Maarten Post een goede mogelijkheid, maar twee minuten later kwam Maarssen op voorsprong, na een gemakkelijk uitgespeelde kans. Tom Gunther deed bijna iets terug, maar zijn schot ging naast. Even later kreeg een speler van Maarssen een vrije kans en kwam de 4-2 op het scorebord. Maarssen ging het niet kalm aan doen, maar bleef aanvallen. Tekenend was dat in de gehele wedstrijd de thuisploeg negen strafcorners kreeg, tegen HVM slechts één. Van al die corners werd er eentje benut, de 5-2 , na een kwartier in de tweede helft. Toen al was duidelijk dat de Mijdrechters wel hun best deden, maar de Maarssense defensie niet in de problemen konden brengen. Veel scoops en passes werden ingeleverd bij de gretige tegenstander. HVM had na twintig minuten geluk dat de scheidsrechters geen voordeel gaven, waardoor een doelpunt van Maarssen werd afgekeurd. Stienstra redde vervolgens op de strafcorner. Tien minuten voor tijd ging Mats Kaas bij een aanval neer in de cirkel van de tegenstander. Het publiek dacht aan een strafbal, maar het werd de enige Mijdrechtse strafcorner.

HVM kon geen vuist meer maken, ook niet nadat een tegenstander met kramp moest worden opgelapt en de wedstrijd even werd stilgelegd. Toen stond het al 6-2, wat ook de eindstand werd. De Mijdrechters behielden ondanks dit verlies hun derde plaats, nog steeds met ruime voorsprong op de achtervolgers. Opvallend is het doelsaldo van 66-57: slechts twee clubs hebben meer doelpunten gescoord dan de Mijdrechters, maar de verdediging behoort tot de meest gepasseerde.
Na de paasvakantie staat de wedstrijd tegen koploper Noordwijk op het programma.

Zondag was HVM één helft gelijkwaardig aan Maarssen. Maar na de rust kwamen de Mijdrechtse hockeyers tekort en verloren met 6-2. In de eerste helft kwam HVM twee keer op voorsprong tegen de nummer twee uit de competitie. In de 8e en in de 20e minuut stelde Casper Wilmink eerst … Lees meer »