CSW leeft nog

Geplaatst op: 22 april 2014

Al in de eerste minuut keek CSW tegen een 0-1 achterstand aan. Bij een aanval over rechts werd de bal breed gelegd op de sterke spits die vervolgens Eemdijk een voorsprong bezorgde. CSW pakte de draad hierna goed op en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor wel degelijk de kansen. Jilles Klumper speelde zich knap vrij aan de linkerkant van het veld maar zijn schot kwam in het zijnet. Na een schitterende steekbal van Berry Kramer op Mike Cornelissen kwam de bal bij Dave Cornelissen maar ook hier verdween de bal in het zijnet. Even later kon Clayton Karsari zomaar opstomen van achteruit en hij bediende Jay Klaas Wijngaarden op maat maar het schot uit de draai werd gekeerd door de doelman. Ook Eemdijk kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit maar twee schitterende reddingen van doelman Dirven voorkwamen een grotere achterstand. Er moest een foutje van de doelman van Eemdijk aan te pas komen om CSW aan de gelijkmaker te helpen. Bij een vrije trap vanaf rechts liet de doelman de bal uit zijn handen glippen en Dave Cornelissen wist hier wel raad mee en schoot snoeihard in. Nog voor rust had CSW aan de leiding kunnen komen toen Wijngaarden alleen op de doelman kon afgaan maar zijn schot verdween hoog over.

Na rust nam CSW direct het heft in handen maar wist vooralsnog geen gaatje te vinden in de hechte defensie van Eemdijk. Het was zelfs Eemdijk dat weer op voorsprong kwam. Na slordig balverlies op het middenveld van CSW werd de bal direct diep gespeeld en met een prachtige boogbal verdween de bal in het doel. CSW pakte de draad weer op en ging nog meer pressie spelen maar stuitte vaak op een overvol strafschopgebied. Maar de ploeg van trainer Sluijk kreeg wel degelijk kansen. Wijngaarden knalde in vrije positie in de handen van de keeper en bij een prima actie van Dave Cornelissen had hij beter zelf kunnen schieten in plaats van de bal breed te leggen. Ook een aantal vrije trappen rond de zestien meter werden niet verzilverd. Bij de spaarzame counters van Eemdijk stond de verdediging van CSW steeds goed om de klus te klaren. De dikverdiende gelijkmaker moest komen uit een terecht gegeven strafschop. Wijngaarden liep met de bal de zestien binnen en werd van achteren aangetikt. Vervolgens was het Marciano Kastoredjo die de keeper het nakijken gaf en daarmee de 2-2 op het bord schoot. CSW ging puur voor de winst en kreeg daarvoor ook nog de kansen. Kramer was heel dicht bij een treffer maar zijn schot was net even te zacht om de keeper te passeren. Ook Wijngaarden kreeg nog een goede kans toen hij helemaal vrijstond bij de tweede paal maar helaas kon hij de bal niet onder controle krijgen. Zo bleef het voor CSW bij een 2-2 gelijkspel maar gezien de kansen deze middag had CSW zeker een driepunter verdiend.

Voor CSW worden de laatste twee wedstrijden van het seizoen heel cruciaal in de strijd tegen degradatie. Op eigen veld werd zaterdag een 2-2 gelijkspel behaald tegen Eemdijk en omdat alle andere ploegen boven CSW verloren is er nog van alles mogelijk. Al in de eerste minuut keek CSW tegen … Lees meer »