De Vinken knokt voor wat het waard is

Geplaatst op: 22 april 2014

De korfballers van De Vinken 1 kwamen afgelopen zaterdag in actie tegen Velocitas 1 uit Leiderdorp. In een aantrekkelijke eerste helft bleken beide teams aan elkaar gewaagd, ondanks een magere ruststand van 3-4. Hierna nam Velocitas het heft in handen en bouwde eenvoudig de voorsprong uit. De Vinkeveners lieten veel kansen onbenut en hadden zo weinig in te brengen in de eindstand van 6-12.

Mooie kansen
Voor het achttal van Johan Kroon breekt met nog vijf wedstrijden voor de boeg een belangrijke fase aan. Handhaving is de prioriteit en daarom zijn de punten tegen Velocitas hard nodig. Aanvallend begonnen aanvoerder Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Annick Stokhof en Melanie Kroon. Verdedigend traden Peter Koeleman, Rutger Woud, Emese Kroon en Eva Hemelaar aan. Vanaf de eerste minuut gaf Velocitas veel druk, maar bleek een doorbraak van Rudy een strafworp op te leveren welke Kelvin benutte. Het gevreesde wapen van Velocitas, de vrije bal, was messcherp en 1-1 stond al snel op het scorebord. Het tweede aanvalsvak leverde een afstandstreffer van Rutger op. Leuke combinatie en wegtrekballen brachten De Vinken een handvol korte kansen, maar de trefzekerheid was ondermaats. Enkel vanaf de stip wist Kelvin te scoren. Evenzo leek het voor de Leiderdorpers dat de mand diverse malen op slot zat. Een tussenstand 3-4 was het resultaat.

Achter de feiten aan
De snelle afstandstreffer van Eva bracht de spanning weer even in de wedstrijd. Toch bleken de dames van Velocitas trefzeker te zijn met de vrije bal en het afstandschot. De Vinken mistte in deze fase belangrijke kansen voor de aansluiting. Daarbij kreeg De Vinken voor onnodige overtredingen vrije ballen tegen, wat een koud kunstje bleek voor Velocitas. Velocitas bleef stabiel de wedstrijd uitspelen en met de inzet van Jasper van Peursem, Jelle Mul en Roosmarijn Mooij werd een verwoedde poging gedaan om de aansluiting te vinden. Een mooi kansje van Melanie en een doorloopbal van Rudy brachten geen gevaar meer in de eindstand van 6-12.

Volgende week zaterdag 3 mei speelt De Vinken 1 tegen Luno 1 uit Linschoten.
De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

De korfballers van De Vinken 1 kwamen afgelopen zaterdag in actie tegen Velocitas 1 uit Leiderdorp. In een aantrekkelijke eerste helft bleken beide teams aan elkaar gewaagd, ondanks een magere ruststand van 3-4. Hierna nam Velocitas het heft in handen en bouwde eenvoudig de voorsprong uit. De Vinkeveners lieten veel … Lees meer »