De Vinken vleugellam

Geplaatst op: 5 mei 2014

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Tegen Luno uit Linschoten leverden de vele Vinkenaanvallen weinig scores op, terwijl de heren van Luno wel trefzeker waren. Ook in de tweede helft werd de aansluiting niet meer gevonden en leverde een eindstand van 9-16 op.

Basisacht
Deze middag kon coach Johan Kroon weer over de herstelde Gerwin Hazeleger beschikken. Samen met Peter Koeleman, Emese Kroon en Eva Hemelaar vormden zij de verdediging. Aanvallend startten Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Annick Stokhof en Melanie Kroon. Vanaf de eerste minuut was het verschil in scherpte tussen beide teams zichtbaar. De ABN-Amro’ers stonden al snel 4-1 achter door afstandschoten van Luno. Vervolgens kwam de aansluiting dichtbij door een tweede treffer van Kelvin en een doorloopbal van Emese. Veel aanvallen leverden maar één of twee schoten op door een matige rebound of een verkeerde inspeelbal. Na een doelpuntloze fase waren de Linschotenaren weer viermaal trefzeker. Emese verschalkte opnieuw haar dame en scoorde de doorloopbal op aangeven van Peter Koeleman. Op slag van rust wist Kelvin zijn korte kansje te benutten, waardoor de ruststand van 5-9 enig perspectief bood.

Jelle Mul en Wies van Beek
Met een mandloos schot van Gerwin rook De Vinken even naar de aansluiting, maar ook de dames van Luno werden trefzeker. Een lange aanval rondde Melanie keurig af, maar De Vinken was niet bij machte gevaarlijker te worden. Met de inbreng van de junioren Jelle Mul en Wies van Beek werd met veel enthousiasme een goede aanval opgezet. De mooie kansen troffen net geen doel, wat bij Luno wel driemaal lukte. In het laatste kwartier waren Rudy en Kelvin trefzeker, maar LUNO deed waarvoor haar naam staat: Laat U Niet Overwinnen. Met een eindstand van 9-16 blijft De Vinken met twee punten hekkensluiter in de competitie.

Volgende week zaterdag 10 mei speelt De Vinken 1 in Rijnsburg tegen Madjoe 1.

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Tegen Luno uit Linschoten leverden de vele Vinkenaanvallen weinig scores op, terwijl de heren van Luno wel trefzeker waren. Ook in de tweede helft werd de aansluiting niet meer gevonden en leverde Lees meer »