RKDES D2 kampioen

Geplaatst op: 6 mei 2014

Zaterdag 3 mei is de D2 van RKDES na een zinderende finale tegen koploper HFC D8 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie. Beide teams stonden met 17 punten na wedstrijden aan kop, maar het doelsaldo van HFC was beter zodat de D2 moest winnen om kampioen te kunnen worden. Bij een gelijkspel zou VVC D4 uit Nieuw Vennep nog kampioen kunnen worden.

Zowel HFC als RKDES waren in deze laatste competitiewedstrijd dus op zoek naar de winst.
De uitwedstrijd in Haarlem was op 1 - 1 geëindigd. De wedstrijd werd op het hoofdveld van RKDES gespeeld met veel familie langs de kant.

Beide teams speelden vol op de aanval. HFC kwam drie keer op voorsprong in de eerste helft, RKDES maakte twee keer gelijk. De ruststand was: 2 – 3.
Met een paar omschakelingen in de tweede helft werd de aanval van HFC grotendeels uitgeschakeld. RKDES kreeg veel kansen maar de bal wilde er maar niet in. Een minuut of tien voor tijd kreeg RKDES loon naar werken toen Ruben de gelijkmaker scoorde na een fraaie aanval over links.

Met nog één minuut te spelen ging ook de laatste man van RKDES mee naar voren. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal net buiten de 16 meter voor zijn voeten en met een fraai schot in de linkerbovenhoek besliste Winston Maarse het duel: 4 - 3 voor RKDES D2.
In de wedstrijd was de voetbalschoen van Winston kapot gegaan, de hak van de schoen was na een botsing los gekomen. In de rust dacht Winston aan stoppen, maar gelukkig speelde hij door en besliste de wedstrijd in de laatste seconden.

Op de foto (vlnr): Simon, Corné, Winston, Tim, Brian, Tibbe, Daniel, Tristan, Lars, Steijn, Milan, Ruben, Hesron en Mohammed.
Afwezig: Jay, Sander en Matthijs

Zaterdag 3 mei is de D2 van RKDES na een zinderende finale tegen koploper HFC D8 kampioen geworden van de voorjaarscompetitie. Beide teams stonden met 17 punten na wedstrijden aan kop, maar het doelsaldo van HFC was beter zodat de D2 moest winnen om kampioen te kunnen worden. Bij een Lees meer »