001 -Family
Europese Dag van de Beroerte op 13 mei

Europese Dag van de Beroerte op 13 mei


Geplaatst op: 6 mei 2014

Dinsdag 13 mei 2014 is uitgeroepen tot Europese Dag van de Beroerte. Op en rond deze datum wordt het Cerebro Vasculair Accident (CVA), oftewel een beroerte, onder de aandacht gebracht. Het thema dit jaar is 'Voorkom en Herken'. Op 13 mei kan men in Nederland op diverse locaties, waaronder het Zuwe Hofpoortziekenhuis in Woerden, vragen stellen over de persoonlijke risico's voor het krijgen van een CVA. Risicofactoren zijn onder meer een hoge bloeddruk, een te hoog bloedsuiker- of cholesterolgehalte en overgewicht. Ook kan worden geïnformeerd hoe de kans op een beroerte voorkomen dan wel verklein kan worden. Voorbeelden hiervan zijn goede voeding, voldoende beweging, niet roken en matigen met alcohol.

Aangepast sportaanbod
Sportservice provincie Utrecht grijpt deze dag aan om de aangepaste sportmogelijkheden in de regio onder de aandacht te brengen, en bewegen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in het bijzonder. Door meer bewegen is naast fysieke verbeteringen veelal een verandering te zien op het mentale en sociale vlak. Soms geeft de aandoening te veel beperkingen om aan te kunnen sluiten bij reguliere sportverenigingen. Speciaal voor deze doelgroep is sportaanbod op lagere intensiteit of in aangepaste vorm.

Aanbod in de regio
In De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht is een aantal activiteiten die zich specifiek op deze doelgroep richten. Op verschillende plaatsen wordt medisch fitness, zwemmen, gym, roeien, bewegen op muziek aangeboden. De sportzoeker op www.aangepastsporten.nu geeft het volledige sportaanbod in de regio.

Persoonlijk contact
Voor persoonlijk contact kan worden gemaild of gebeld naar consulent aangepast sporten Judith Meeuwissen via: 030-209 99 98 of judith.meeuwissen@sportserviceprovincieutrecht.nl. Ook verenigingen die een beweegactiviteit hebben of willen opstarten voor mensen met een chronische aandoening of andere beperking kunnen voor ondersteuning terecht bij Judith.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Europese Dag van de Beroerte op 13 mei

Dinsdag 13 mei 2014 is uitgeroepen tot Europese Dag van de Beroerte. Op en rond deze datum wordt het Cerebro Vasculair Accident (CVA), oftewel een beroerte, onder de aandacht gebracht. Het thema dit jaar is 'Voorkom en Herken'. Op 13 mei kan men in Nederland op diverse locaties, waaronder het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: