KDO 1 verdiend kampioen na zinderende confrontatie

Geplaatst op: 6 mei 2014

Het eerste elftal van KDO is afgelopen zondag kampioen geworden in de klase 4F. Vooraf waren de belangen duidelijk. KDO had een voorsprong van vier punten op directe concurrent Zuidoost United en een gelijkspel in Amsterdam was voldoende om kampioen te worden. Zuidoost United moest winnen om nog enige kans op de titel te maken.

De eerste helft van het duel in de Bijlmer was er één met veel hoogtepunten. Zuidoost United, onder aanvoering van Kevin Bobsen, speelde vol op de aanval en zocht snel de diepte bij een van de sterke spitsen. KDO wist van te voren dat de aanval het sterkste punt is van Zuidoost United, de ploeg heeft immers al meer dan honderd doelpunten gescoord. Echter lagen er veel mogelijkheden in de omschakeling voor de club uit de Kwakel. Zuidoost United opende in de 10e minuut de score, na een snel genomen hoekschop wist de middenvelder van Zuidoost de bal in de verre hoek te krullen. Het antwoord van KDO liet niet lang op zich wachten, vlak na de eerste goal maakte Rick Kruit de gelijkmaker. Kruit, startend op de linksbuitenpositie vanwege de afwezigheid van Joeri Stange, dribbelde naar binnen en knalde in de korte hoek raak 1-1.

Het spannende duel ging gelijk op met kansen aan beide zijden, Zuidoost United was met een vrije trap op de paal dicht bij een nieuwe voorsprong. Even later leek KDO op voorsprong te komen, maar Bart van der Tol schoot over in kansrijke positie. Zuidoost United wist vlak hierna wel te scoren, na een vrije trap kreeg KDO de bal niet direct weg en Bobsen haalde net buiten de zestien uit met zijn linker. De bal eindigde in de bovenhoek achter de kansloze Peter Onderwater. KDO vocht zich opnieuw sterk terug, Sven Vlasman wist met een fraaie lob de uitkomende keeper te verslaan waardoor er werd gerust met een 2-2 tussenstand.

Ook de tweede helft was zeer enerverend en na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg KDO de kans om op voorsprong te komen. Mathijs van Rijn werd omver geduwd in het strafschopgebied en de scheidsrechter floot voor een penalty. Echter kwam de warrige leidsman, na veel commentaar aan de kant van Zuidoost United, terug op zijn beslissing en floot voor buitenspel. Even later was het alsnog KDO die op voorsprong kwam, na een vrije trap van Bobby Uitermarkt wist Bart van der Tol de bal in één keer achter de doelman te schieten. Het kampioenschap leek nu wel binnen voor de Kwakelaars. De thuisclub toonde echter veerkracht en kwam terug tot 3-3. Het was het startsein voor een spannende slotfase waarbij Zuidoost United vocht voor haar laatste kans en de druk opvoerde voor het doel van Peter Onderwater. KDO hield stand en leek vlak voor tijd zelfs de winnende te maken toen Mathijs van Rijn een op een met de keeper kwam te staan na een slimme pass van Vlasman. De keeper van Zuidoost hield zijn ploeg echter in de wedstrijd en keerde de inzet. Na maar liefst negen minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en barstte het feest los voor KDO. Het kampioenschap betekent dat KDO voor de derde keer in vijf jaar tijd promoveert naar de derde klasse.

Succescoach Raymond De Jong na afloop tegen Voetbal in Aalsmeer: “Een zwaar bevochten punt. In de slotfase deden we er alles aan om het gelijkspel te behouden. We probeerden waar mogelijk tijd te rekken en speelden in de slotfase met vijf verdedigers en maar één spits. Maar ik denk dat de 3-3 uitslag een juiste afspiegeling van de verhoudingen is geweest. Uiteindelijk hebben we het hele jaar bovenaan gestaan en zijn we de verdiende kampioen!”

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Micheal Meijer, Erik Verbruggen, Mitchell Smits, Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol (80e Doron Borger), Timo Kas, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Rick Kruit (75e Jelle de Jong)

Het eerste elftal van KDO is afgelopen zondag kampioen geworden in de klase 4F. Vooraf waren de belangen duidelijk. KDO had een voorsprong van vier punten op directe concurrent Zuidoost United en een gelijkspel in Amsterdam was voldoende om kampioen te worden. Zuidoost United moest winnen om nog enige kans … Lees meer »