KDO 2 handhaaft zich in de tweede klasse

Geplaatst op: 6 mei 2014

Na de uitstekende overwinning van KDO 2 van vorige week zondag op Kampong stond afgelopen weekend de confrontatie met Hercules 4 op het programma. KDO bevond zich voorafgaand aan de wedstrijd op de veilige achtste positie, maar een verlies van de ploeg van trainer Richard van Dijk kon leiden tot nacompetitie. De belangen waren dus groot voor deze wedstrijd.

Hercules was in principe uitgespeeld, maar vanaf het begin was duidelijk dat er geen punten cadeau werden gegeven in de wedstrijd. KDO startte de wedstrijd goed en kwam op voorsprong via een afstandschot Jim Klijn. Tien minuten voor de rust scoorde Hercules de gelijkmaker na een kopbal vanuit een verre inworp. Vlak voor rust scoorde Hercules opnieuw waardoor er 2-1 werd gerust.

Na rust was het opnieuw Hercules die wist te scoren en een goed resultaat voor de ploeg uit de Kwakel leek deze middag onhaalbaar. Vlak voor tijd scoorde Jean Paul Verbruggen wel de aansluitingstreffer, echter kwam deze te laat waardoor KDO 2 verloor met 3-2.

Omdat concurrent Kampong ook zijn wedstrijd niet wist te winnen en met maar liefst 6-0 verloor van Abcoude was het zeker dat KDO 2 zich direct heeft gehandhaafd in de reserve tweede klasse. Een prima prestatie van KDO 2 dat zich na het kampioenschap van vorig jaar knap staande heeft gehouden. Bij KDO 2 neemt trainer Richard van Dijk afscheid na vier mooie jaren. Van Dijk blijft wel actief bij de Kwakelse club en gaat verder in de jeugd van KDO.

Na de uitstekende overwinning van KDO 2 van vorige week zondag op Kampong stond afgelopen weekend de confrontatie met Hercules 4 op het programma. KDO bevond zich voorafgaand aan de wedstrijd op de veilige achtste positie, maar een verlies van de ploeg van trainer Richard van Dijk kon leiden tot … Lees meer »