Noordwijk maatje te groot voor HVM

Geplaatst op: 6 mei 2014

HVM begon aanvallend, maar keek al binnen twee minuten tegen een achterstand aan, na een goed uitgespeelde Noordwijkse aanval. Dit kon de Mijdrechters nog niet verontrusten, ze gingen op jacht naar de gelijkmaker, die acht minuten na de openingstreffer op het bord kwam. De Noordwijkse keeper keerde de eerste Mijdrechtse strafcorner, maar Casper Wilmink bracht de bal terug in de cirkel en Arjan Blommaert scoorde. Vervolgens kreeg HVM enkele kansen, maar Noordwijk liet zich niet overrompelen en kwam een kwartier voor rust weer op voorsprong. De Mijdrechters zakten daarna weg. De koploper kreeg de ene kans na de andere, keeper Stienstra redde een paar keer, de verdediging haalde een bal van de doellijn, maar kon niet voorkomen dat Noordwijk in de laatste vijf minuten uitliep naar 4-1. In de eerste helft kregen beide teams een groene kaart.

De wedstrijd was bij rust al gelopen, HVM was op. Er kwamen nauwelijks nog goed opgezette aanvallen uit de koker van de thuisploeg en het bleef overvol voor het Mijdrechtse doel. Na een klein kwartier leek uitblinker Mats Kaas uit te vallen met een bloedneus, maar hij keerde terug en kreeg tien minuten voor tijd een groene kaart voor te fanatiek spel. Het stond toen al 1-5, uit een Noordwijkse strafcorner. Even later kwam de 1-6 eindstand op het scorebord. Noordwijk bleef jagen op een nog betere stand. Vijf minuten voor het einde kreeg een Noordwijker een gele kaart, en de tien overgebleven spelers kwamen nog wat onder druk bij een Mijdrechts slotoffensief, maar de vermoeide thuisploeg kwam niet tot een beter resultaat. De nederlaag was de grootste deze competitie, maar de derde plaats is nog steeds een realistisch doel, met nog drie wedstrijden te gaan.

Zondag kwam koploper Noordwijk op bezoek in Mijdrecht. Op papier een mooi affiche, de nummer 1 tegen de nummer 3, maar het publiek kwam er een beetje bekaaid af. Slechts 20 minuten kon HVM partij geven. Uiteindelijk werd het een kansloze 6-1 nederlaag. HVM begon aanvallend, maar keek al binnen … Lees meer »