Atlantis 1 met trainers/coaches Frits Bruijntjes en Marijke Pauw

Atlantis 1 wint op jubileumdag

Geplaatst op: 12 mei 2014

Tegen het einde van de competitie speelde Atlantis 1 afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen RDZ uit Zeist. In uiterst slechte weersomstandigheden wist de door Rabobank gesponsorde ploeg een overwinning in de wacht te slepen.

Deze overwinning ging ten opzichte van de vorige wedstrijd niet vanzelf. Na een goede opening waarbij Atlantis op een goede manier met de kansen omging liep het vlaggenschip al snel uit naar een 9-3 voorsprong waarmee ook gerust werd.
Trainers Frits Bruijntjes en Marijke Pauw gaven aan dat het van belang was om scherp door te gaan met het benutten van de kansen, maar ook dat er goed gekeken moest worden naar waar de zwakte lag bij de tegenstander.

Voor de ogen van het vele aanwezige publiek - vanwege het 45 jarig jubileum - ging het vlaggenschip helaas dramatisch van start in de tweede helft. Binnen korte tijd was de voorsprong verkleind naar nog maar 2 doelpunten: 9-7.

Na deze slechte fase ging de wedstrijd weer gelijk op en werd het 12-10. Met nog 10 minuten te gaan zette Atlantis nog even aan en deed het wat ze in de begin van de wedstrijd goed deden, namelijk kansen afmaken. Uiteindelijk stond er na 70 minuten een 15-10 uitslag op het scorebord.

Volgende week speelt Atlantis haar laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Fiducia in Vleuten. Deze wedstrijd is van groot belang voor het mogelijke kampioenschap. Bij winst gaat Atlantis minimaal op voor een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap. Dit is afhankelijk van de resultaten van naaste concurrent KIOS die nog 2 wedstrijden voor de boeg heeft. Atlantis heeft dus nog volop zicht op promotiemogelijkheden naar de 2de klasse.

Tegen het einde van de competitie speelde Atlantis 1 afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen RDZ uit Zeist. In uiterst slechte weersomstandigheden wist de door Rabobank gesponsorde ploeg een overwinning in de wacht te slepen. Deze overwinning ging ten opzichte van de vorige wedstrijd niet vanzelf. Na een goede opening waarbij … Lees meer »