Hertha plaatst zich voor de nacompetitie

Geplaatst op: 12 mei 2014

Hertha wist dat het op de laatste speeldag moest winnen om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De Vinkeveners kenden een sterke eindfase in de competitie met vier overwinningen op rij. Vorige week werd er knap gewonnen bij de nummer twee DOSC (0-1), zodat het een verlenging van de competitie in eigen hand had.

De eerste helft speelde Hertha bij vlagen slordig. Hierdoor kregen de gasten uit Naarden zelfs de grootste kans om op voorsprong te komen, maar de spits raakte oog in oog met keeper Wouter Moen slechts de paal. Op slag van rust kwam Hertha op voorsprong, Jorg Landwaart bracht Bart de Groot in stelling die voor de 1-0 zorgde. Enkele minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Wim Mollers speelde zich knap vrij tussen twee man en vond Landwaart die beheerst kon afronden, 2-0.

Direct na rust werd NVC geholpen door een fout in de defensie van de Vinkeveners, waarna de bal via via zo maar in het doel viel (2-1). Hertha speelde in deze fase onrustig, maar kon zich na de tegentreffer direct oprichten. Opnieuw een knappe actie van Mollers eindigde met een vlammend schot op de paal. Ski Klesman was alert in de rebound en zorgde voor de 3-1. Hertha leek de wedstrijd hiermee vroegtijdig te beslissen maar kreeg na ruim 60 minuten voetballen opnieuw een tegenvaller te verwerken. De linksbuiten van NVC werd diep gestuurd en kon ongehinderd de 3-2 binnenschieten. Met nog een half uur te voetballen werd het spel van Hertha er niet beter op, maar gaf het niks meer weg. Hierdoor kon Hertha de 3 punten in Vinkeveen houden en plaatste zich voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

In de 1e ronde van de nacompetitie neemt Hertha het op tegen SV de Meer uit Amsterdam. SV de Meer eindigde op de 3e plaats in afdeling 4E. Er zal zaterdag om 14.30 uur worden afgetrapt op sportcomplex Drieburg in Amsterdam. Zaterdag 24 speelt Hertha thuis, de wedstrijd begint om 14.30 uur. De winnaar van deze tweestrijd plaatst zich voor de finale (31 mei en 7 juni).

Door de moeizame overwinning op de laatste speeldag heeft Hertha zich geplaatst voor de nacompetitie. Thuis tegen NVC maakten de Vinkeveners het onnodig spannend maar wonnen verdiend met 3-2. Door de overwinning neemt Hertha het volgende week in de 1e ronde van de nacompetitie op tegen SV de Meer. Hertha … Lees meer »