Een lastige middag in Soest voor HVM

Geplaatst op: 13 mei 2014

Helaas begon het echter na 1 minuut met een treffer voor Soest. Direct vanaf de afslag vielen de mannen van Soest snel en doeltreffend aan en dus keek HVM tegen een achterstand aan. Geen nood, er stonden nog 69 minuten op de klok.
Het team uit Mijdrecht stroopte de mouwen op en trok ten strijde om iets aan die achterstand te doen. Er werd hard gewerkt door de HVM-ers en dat leverde ook de nodige kansen op. De heren van HVM verschenen een aantal malen gevaarlijk in de cirkel voor de Soester goalie. Het afronden wilde echter niet lukken. Wel was HVM een paar keer heel dicht bij de aansluitingstreffer, maar helaas kwam die er niet.
Zoals dat wel vaker gaat als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het dan wel. Soest tikte vlak voor de rust de 2-0 binnen. Dat was wel zuur, want HVM had er alles aan gedaan de stand gelijk te trekken en keek nu tegen een nog grotere achterstand aan.

Geen geluk in de tweede helft.
Hvm pakte na de thee de draad meteen weer op en speelde aanvallend hockey. Na 5 minuten werd tijdens een mooie aanval één van de Mijdrechtse spelers onreglementair gestopt op weg naar de goal van Soest. De scheidsrechter kende hiervoor een strafbal toe. Een ideale kans om dichterbij te komen. Het zat HVM echter niet mee, want helaas zag de goed keepende goalie van Soest kans de bal te stoppen.
Ondanks deze tegenslag gaf HVM het niet op. De Mijdrechtse heren bleven knokken om het tij te doen keren. De strijd ging nu een tijd lang over en weer. Beide teams kregen kansen, maar scoorden niet.
Het was echter wederom Soest dat kans zag te scoren. De Mijdrechtse defensie had vandaag geen antwoord op de aanvallers van Soest en dus werd het 0-3. Voordat Mijdrecht van de schrik bekomen was, lag korte tijd later ook nog de 0-4 achter keeper Stienstra. Het zag er niet goed uit.
Ondanks de achterstand bleef HVM echter positief door hockeyen. De “koppies gingen niet hangen”. Integendeel, er werd fanatiek gewerkt om in ieder geval de eer te redden.
Doelpunten kwamen er echter niet meer. Het scheelde weinig of Mijdrecht scoorde toch nog uit een goed genomen strafcorner, maar deze spatte van de lat terug het veld in. Het zat HVM deze keer echt niet mee…..
De wedstrijd eindigde dus in een 0-4 nederlaag. Toch kan het team terugkijken op een wedstrijd waarin zeker net zo goed gehockeyd werd als de tegenstander. De bal wilde helaas het doel van Soest niet in. Soms heb je van die wedstrijden waarin het gewoon niet “mag” lukken.
Er resten HVM nu nog twee wedstrijden: Uit tegen Waddinxveen, en als laatste op 25 mei thuis tegen Eemvallei. We hopen dat de heren uit Mijdrecht daar nog de nodige punten uit gaan halen om de hele mooie derde plek waar ze nu op staan vast te houden. Een goed seizoen is het zo wie zo al. Het uitgangspunt was handhaven in de derde klasse en dat doel is ruimschoots behaald. HVM heeft voor de winterstop zelfs meerdere weken de eerste plaats in handen gehad. Niemand had vooraf kunnen bevroeden dat HVM het in het eerste seizoen meteen zo goed zou doen in de derde klasse.
Nu nog twee wedstrijden dus. De laatste op 25 mei thuis. Dat is een mooie gelegenheid de heren nog eens in levenden lijve aan het werk te zien en te feliciteren met hun goede hockeyjaar!

Zondag 11 mei speelden de heren van HVM onder slechte weersomstandigheden de uitwedstrijd in en tegen Soest. De thuiswedstrijd voor de winterstop was met 4-3 gewonnen. De drie te verdienen punten zouden welkom zijn om de derde plek stevig in handen te houden…..Helaas begon het echter na 1 minuut met … Lees meer »