Viks on Wheels Inline skaten in Baambrugge

Geplaatst op: 15 mei 2014

Viks on Wheels, het jaarlijkse inline slate evenement op de 200 meter skeelerbaan in Baambrugge, kende sterke winnaars bij de baancompetitie wedstrijden. Manon Kamminga heerste bij de dames, Sander de Graaf pakt de overall winst bij de heren. De clinic en de wedstrijden voor de jeugd waren in het zonnige maar winderige Baambrugge ook een succes. Kortom IJsclub Baambrugge kijkt terug goed verlopen inline-skate evenement waar genoten werd van sport aan de basis en topsport van zeer hoog niveau.

Manon Kamminga stond voor de tweede keer in Baambrugge aan de start en drukte nadrukkelijk haar stempel op de wedstrijden door zowel de 1000 meter afvalwedstrijd te winnen als de puntenkoers over 50 ronden. De zevenvoudig Europees van 2013 kampioene Kamminga liet in de Baambrugge op de 1000 meter Bianca Roosenboom achter zich. Lisanne Buurman completeerde het 1000 meter podium. Ook op de puntenkoers was Kamminga dus de beste. Sharon Hendriks legde beslag op de tweede plaats, terwijl Mariska Huisman derde werd. De wedstrijd werd opgeschrikt door een zware valpartij en werd er enige tijd geneutraliseerd verreden. Een van de deelnemers moest zelfs naar het ziekenhuis om een wond in haar kin te laten hechten.

Bij de mannen trok Sander de Graaff overtuigend aan het langste eind. De rijder van Maple Skate kon zijn zege ruim voor de finish al vieren. De Ecuadoriaan David Jorge was in de sprint van het peloton de snelste, voor Mark Horsten. Jorge was na zijn tweede plek op de 1000 meter wel de beste op de puntenkoers. De Zuid-Amerikaan werd op het podium geflankeerd door Crispijn Ariëns (tweede) en Horsten (derde). De Ecuadoriaan David Jorge zorgde er dus voor dat het een internationale winnaar was bij de heren. David Jorge verblijft al enige tijd in Nederland door zijn verblijf bij Sander de Graaff. De Graaf komt zeer graag naar Baambrugge, hij stond al voor de vierde keer aan de start en heeft de wedstrijden nu tweemaal gewonnen. In totaal deden er 36 dames en 32 heren deel aan deze 3e KNSB Baan competitie wedstrijd.

De jeugdclinic in de middag mocht gerust een succes genoemd worden. IJsclub Baambrugge telde meer dan veertig deelnemers aan deze clinic waarbij op zeer speelse wijze de jeugd kennis maakte met de skate sport.