De Vinken E1 Pupillen glansrijk kampioen

Geplaatst op: 19 mei 2014

Op zaterdag 17 mei werd in de eerste klasse voor de pupillenviertallen een mooie wedstrijd gespeeld. Tegenstander van de Vinkeveense E pupillen was Tempo uit Alphen aan de Rijn.
Op een prachtige, zonovergoten zaterdag gingen de JumboVinken op het kunstgras de strijd aan met de geel-zwarten.

Eerste en tweede kwart
In het eerste kwart liep het nog niet zo bijzonder goed. Tempo was duidelijk niet gekomen met het idee om voorbij gelopen te worden. De snelheid van het spel lag ook nog wat te laag en er werd onrustig gespeeld en geschoten. Het eerste viertal waren Joas Leeflang ( aanvoerder ), Bud van der Vliet en de tweeling Sanne en Tessa Stoof. Het staat 2-1 na tien minuten door doelpunten van Bud van der Vliet.
Na een inspirerende onderbreking wordt Nieko Dankelman ingezet en Joas Leeflang gaat eruit. Het spel blijft een beetje onrustig. Er wordt te weinig naar elkaar gekeken. Vlak voor rust wordt het 5-1 (doelpunten van Tessa Stoof en Nieko Dankelman (twee maal). Tijd voor een langere rustpauze.

Derde en vierde kwart
Na enkele minuten gaat de Vinkentrein echter ‘Tempo’ maken. De jongelui laten de geel-zwarten zien dat de bal snel heen en weer moet gaan en dat deze dan gewoon vanuit een rustige schotpositie raak geschoten kan worden. Het is met nog tien minuten te spelen 9-3 door doelpunten van Tessa Stoof en Joas Leeflang (drie maal).
In het laatste kwart gaan beide partijen met hun sterkste opstelling spelen.
Het gaat dan heel snel. Alles valt op zijn plek, ballen worden prima onderschept, er wordt goed en snel uitgebracht, er wordt goed gekeken wie vrij loopt en er wordt zuiver geschoten.
De kampioenspupillen van De Vinken weten maar liefst nog tien maal te scoren (Joas Leeflang vijf maal, Nieko Dankelman drie maal en Bud van der Vliet twee maal). Zo brengen zij de eindstand op 19-3.

Het kampioenschap is binnen, de medailles worden uitgereikt en de bloemen overhandigd. In de korfbalkantine galmt het ‘We are the champions’. De handen worden geschud met de zeer sportieve Tempospelers en coach. Het was weer genieten op het Vinkensportpark.

Bijlage
de-stand-in-de-poule

Op zaterdag 17 mei werd in de eerste klasse voor de pupillenviertallen een mooie wedstrijd gespeeld. Tegenstander van de Vinkeveense E pupillen was Tempo uit Alphen aan de Rijn.Op een prachtige, zonovergoten zaterdag gingen de JumboVinken op het kunstgras de strijd aan met de geel-zwarten. Eerste en tweede kwartIn … Lees meer »