HVM stelt derde plaats veilig

Geplaatst op: 20 mei 2014

Het was een zonovergoten middag en de mannen hadden het door het warme weer zwaar. HVM trok zich hier echter weinig van aan en ging vanaf de afslag meteen vol er tegenaan en met succes! De eerste aanval leverde gelijk een goal op. Mijdrecht leidde na een minuut met 1-0 door een goal van Arjan Blommaert. Waddinxveen had echter een snel antwoord klaar. Ook zij vielen direct na de afslag aan en scoorden ook. Zo stond er na slechts twee minuten 1-1 op het bord.
Mijdrecht liet zich niet uit het veld slaan en ging door met fanatiek en geconcentreerd hockeyspel. Er werd keihard gewerkt door het hele team. Dit leverde al snel een strafcorner op die binnen gepusht werd door Tom Gunther . Helaas keurden de scheidsrechters de treffer af wegens vermeend gevaarlijk spel. Weer bleef HVM kalm en speelde prima verder. Binnen korte tijd werd er weer door de Mijdrechtenaren gescoord. Ook dit doelpunt ging niet door. De bal was na een schot van HVM van de paal van het Waddinxveense doel teruggekaatst, en werd beoordeeld als zijnde achter de lijn geweest….
Ook deze keer behield Mijdrecht de rust en speelde zeer sterk door. Er werden meerdere kansen gecreëerd waaruit echter niet werd gescoord. Het was Waddinxveen dat wel scoorde en dus met 2-1 voor kwam te staan. Het zat niet mee de eerste helft…..
Maar de heren van Mijdrecht waren vandaag zeer stabiel en bleven sterk spelen. Nog voor de rust werd hun inzet beloond met de 2-2 van Maarten Post. Met deze stand werd de rust ingegaan, na een enerverende eerste helft.

Mijdrecht liet het zien!
Na de rust pakte HVM de draad goed op. Er werd weer hard gewerkt. Niemand verzaakte, HVM liet zien niet voor niets het hele seizoen al bovenin de derde klasse mee te doen. Ook het warme weer kon Mijdrecht niet stuiten. Er werd gesmeten met energie! Al dat harde werken resulteerde in een doelpunt van Tom Günther en een treffer van Thom Fokker. HVM had de tweede helft duidelijk het betere van het spel en nam het heft stevig in handen.
Waddinxveen kwam nog een keer terug met een goal uit een strafcorner, maar Mijdrecht deed er nog een schepje bovenop en scoorde nog eens via Loek Snijders. Hierop had Waddinxveen geen antwoord meer. Bijna sloeg middenvelder Mats Kaas ook nog de 6-3 binnen, maar dit verijdelde de Waddinxveense goalie.
Uiteindelijk werd er dus een mooie 5-3 overwinning behaald. De debuterende A1 speler Loek Snijders werd terecht door het team gekozen tot “man of the match”. Loek beleefde een prachtig debuut in heren 1!
Aan het einde van deze mooie dag bleek naaste concurrent Nieuwkoop verloren te hebben. Dit betekent dat HVM de derde plek niet meer af kan staan en definitief eindigt als derde. Een fraaie bekroning van een prachtig seizoen! Mijdrecht heeft vanaf de eerste speeldag nooit lager dan plaats 3 gestaan en stond voor de winter zelfs meerdere weken op plek 1. Een prima eerste seizoen in de derde klasse dus!
HVM speelt komende zondag thuis tegen Eemvallei. Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen dus een ideale gelegenheid de mannen van HVM nog éénmaal aan het werk te zien en aan te moedigen. We wensen de mannen veel succes!

Zondag 18 mei was het voor de heren van HVM tijd voor de één na laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Waddinxveen. HVM staat op de derde plaats en om die plek vast te houden waren de drie punten nodig, want de concurrentie nadert…..Het was een zonovergoten middag en … Lees meer »