De Vinken D2 sluit seizoen af met twee prachtige wedstrijden

Geplaatst op: 26 mei 2014

Deze week werd er gegrapt dat “als er weer zo goed gespeeld zou worden, er getrakteerd zou worden op ijs”. Dit was natuurlijk een prachtige motivatie voor iedereen en vol goede moed vertrok het team naar Maarssen om het op te nemen tegen hekkensluiter OVVO. Helaas konden Romy en Abel er deze week niet bij zijn.

In het eerste kwart speelden Jara, Elin, Lise en Stijn. Er werden veel kansen gecreëerd, maar helaas was dit in de stand nog niet terug te zien. Na 10 minuten spelen stond het slechts 0-1 in het voordeel van De Vinken, hoewel dat ene doelpunt wel een prachtige, verre treffer van Lise was.

Jet kwam in het tweede kwart het veld in en liet meteen zien dat zij door haar lengte erg nuttig is in het veld. Iedereen kreeg talloze schotkansen en eindelijk kwamen daar ook de welverdiende doelpunten. Met een 1-8 ruststand kon de winst de D2 bijna niet meer ontglippen, maar toch werden zij door de coach nog gewezen op het belang van het goed verzorgen van de afvang en de aangeef.

Het derde kwart mocht Jara even aan de kant en gingen de andere spelers voortvarend door met het goede spel dat ze in de eerste helft ook al hadden laten zien. Stijn bleef goed de diepteballen lopen en Elin verzilverde een prachtig kansje onder de korf.

Met een 1-13 voorsprong werd het vierde kwart gestart en met Stijn aan de kant bestond het team inmiddels uit vier meiden. Zij lieten zien dit prima aan te kunnen en gingen vrolijk verder met hun goede spel. Uiteindelijk noteerde de scheids een 2-18 overwinning voor De Vinken D2. Dat ijsje was zeker weten verdiend!

Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen voor de D2. Het team mag terug kijken op een prima seizoen waarin veel is geleerd en uiteindelijk de vijfde plaats behaald is. Een knappe prestatie!

Vorige week speelde De Vinken D2, gesponsord door Brouwer transport en logistiek, een mooie wedstrijd tegen AWDTV in Amsterdam. Alles viel op zijn plaats en de ploeg keerde dan ook met een 2-14 winst terug naar Vinkeveen. Deze week werd er gegrapt dat “als er weer zo goed gespeeld zou … Lees meer »