HVM sluit in stijl af

Geplaatst op: 27 mei 2014

Zondag was voor HVM de laatste speeldag van de competitie. De uitstekende derde plaats stond al vast, de degradatie van tegenstander Eemvallei ook. Maar beide teams streden om een goed afsluitend resultaat.

Na het handenschudden verrichte mini van de week Julius Egbers de afslag. Eemvallei kwam sterk uit de startblokken en kreeg al in de eerste minuut een strafcorner te nemen. Pas in de vierde minuut kwamen de Mijdrechtse hockeyers tot hun eerste kans, én hun eerste kaart, een groene. Aan beide kanten werd hard gewerkt en fel gestreden, maar doelpunten bleven uit, totdat na een klein kwartier Tom Gunther een strafbal mocht nemen en de 1-0 voorsprong op het scorebord bracht.

Mijdrecht kreeg nu het beste van het spel, ondanks het ontbreken van een aantal geblesseerde vaste waarden. De thuisploeg speelde zonder Midas van der Zande, Max Brakel, Philippe Quarles van Ufford en Casper Slot, terwijl tijdens de wedstrijd ook nog Thom Fokker uitviel met een oude blessure. Hun vervangers uit de A1 junioren, Loek Snijders en Sam Rosen Jacobsen, zouden echter van zich doen spreken.

Rosen Jacobsen liep in de 17e minuut tegen een gele kaart aan, maar Eemvallei kon niet profiteren van de overtalsituatie. Pas toen beide teams weer volledig waren, scoorde de tegenstander de gelijkmaker na een mooie actie. Beide keepers verrichten in de eerste helft fraaie reddingen. Eemvallei kreeg ook een groene kaart, de rust kwam met 1-1.

Na rust bleek het verschil op de ranglijst niet. Eemvallei voelde de kans en ging op jacht naar de eerste (!) overwinning van het seizoen. Drie minuten na rust ging een bal nog naast, en even later moest Maarten Post op de doellijn redden.

Mats Kaas werd na een rush onreglementair gestopt, maar HVM kon de strafcorner nog niet benutten. Aan de andere kant stopte keeper Stienstra een gevaarlijke strafcorner van Eemvallei. Vervolgens leek het tij in het voordeel van Eemvallei te keren. Kort na elkaar kregen Koen Meijer en Maarten Post een gele kaart, waardoor HVM enkele minuten met negen man speelde. Eemvallei kreeg kansen. Na een mislukte pass van Jonas van der Zande kon een aanvaller alleen op Stienstra afgaan, maar die behoedde zijn team voor een achterstand. Met nog acht minuten op de klok kreeg een speler van Eemvallei een gele kaart en moest Eemvallei de wedstrijd met tien man uitspelen. Casper Wilmink probeerde op spectaculaire wijze te profiteren, maar het bleef 1-1 en nog steeds hing een sensatie in de lucht.

Toen keerden de kansen. Zeven minuten voor tijd soleerde Mats Kaas door de verdediging van Eemvallei, ontweek de keeper en bediende Loek Snijders op maat: 2-1 voor HVM. Twee minuten later ondernam ook Sam Rosen Jacobsen een solo, die Eemvallei met een overtreding afbrak. Tom Gunther verzilverde de strafcorner. Weer een minuut later was Arjan Blommaert dicht bij een treffer.

Zo eindigde de competitie met een 3-1 overwinning voor HVM, dat daarmee uitkwam op 40 punten uit 22 wedstrijden, 13 overwinningen en één gelijkspel, 8 verliespartijen. Een voortreffelijk resultaat voor coach Nouschka Capel en haar spelers, de derde plaats als debutant in de derde klasse. Deze zomer zal bij HVM het zandveld worden vervangen door een waterveld, waardoor het team volgend jaar zeker weer op niveau zal kunnen presteren. Het seizoen werd afgesloten met een feestelijke barbecue, die het team aanbood aan supporters en teamsponsors.

Zondag was voor HVM de laatste speeldag van de competitie. De uitstekende derde plaats stond al vast, de degradatie van tegenstander Eemvallei ook. Maar beide teams streden om een goed afsluitend resultaat. Na het handenschudden verrichte mini van de week Julius Egbers de afslag. Eemvallei kwam sterk uit de startblokken … Lees meer »