Gymnasten van GVM’79 op individuele recreanten wedstrijd

Geplaatst op: 16 juni 2014

Zaterdag 14 juni was dé kans voor de recreanten turnsters en turners van GVM’79 om hun kunnen te tonen in de individuele recreanten wedstrijd. Deze wedstrijd is speciaal bedoeld voor kinderen die recreatief turnen (max 1,5 uur per week). Voor GVM’79 kwamen er maar liefst 34 gymnasten de vloer op. Ook de jongensgroep, die nu ongeveer 1 jaar draait, was met 8 jongens goed vertegenwoordigd! In totaal deden er deze dag meer dan 400 deelnemers mee, wat betekende dat de concurrentie moordend was! Vanwege het grote deelnemersaantal was de wedstrijd verplaatst van Woerden naar Amersfoort. Dus zaten de eerste turnsters al voor 7:00 in de auto. Om 8:00 begon de wedstrijd dan ook goed optijd. Eerst even een gezamelijke warming-up en daarna aan de slag op de toestellen. Er waren 3 banen met 4 toestellen opgebouwd, dus er werd op 12 toestellen tegelijkertijd gewerkt. Daarnaast was er nog een funtoestel (grote trampolines) waar iedereen even op kon uitrazen. Voor de aanwezige trainers nog een hele administratie om iedereen optijd zijn oefening op elk toestel te laten doen. Maar het is de trainers (Menso, Maartje en Esther) gelukt om iedereen een leuke wedstrijd te laten doen. In ronde 1 kwamen in actie Eva, Julie, Paris en Renske op Instap niveau 3. De dames waren best zenuwachtig en moesten ook nog beginnen op balk. Iedereen bleef er gelukkig op staan, maar ook moesten er wat dingen voorgezegd worden. Renske scoorde hier het hoogste cijfer (9,3). Op de vloer ging het al een stuk beter en liet ook Paris een mooie arabier met kaats zien. Op sprong waren de meiden goed op dreef en ook hier alleen maar cijfers boven de 8! De brug was bij Eva duidelijk favoriet, want hier was zij de beste. Bij de prijsuitreiking mocht Eva dan ook de medaille voor de 4e plek in ontvangst nemen. Helaas voor Paris en Renske werden er maar 5 medailles weggegeven, want zij belanden daardoor net buiten het podium met een gedeelde 6e plek. Op de andere baan was Daantje bezig met haar eigen wedstrijd op pre-instap niv 5. Zij begon op sprong en dit ging als een speer! Het beste toestel was de brug, waar zij met een 8,8 de 6e plek haalde. In de all round score werd Daantje met 32,050pnt 14e, hartstikke knap.

De tweede ronde werd door Laura, Sophie en Chananja sterk begonnen op vloer. Direct de 2e plek voor Laura en de 4e plek voor Chananja. De dames werkten dan ook keurig netjes. Bij Sophie wat meer zenuwen, maar ook veel plezier tijdens de wedstijd! De andere toestellen werden zonder grote fouten afwerkt. Helaas geen medailles voor de GVM dames, want de medailles gingen maar tot plek 4. Laura en Chananja werd daarachter 5e en 6e.

Op de andere baan waren in ronde 2 , Lisa,Melanie en Merel, aan het turnen. Bij deze dames een zeer goede voorbereiding. Lisa stond als een huis op de balk en haalde daarmee de tweede score. Melanie deed het ook goed op de Balk, maar net wat beter op de Brug. Maar beter dan Merel deed niemand het op pupil 1 niveau 3, zij werd met alle cijfers boven de 8,5 dan ook heel knap eerste!

In de derde ronde was de eerste groep jongens (2 niveaus) aan de beurt. Voor veel jongens was dit de eerste individuele wedstrijd. Ze begonnen aan het rek en de zenuwen werden overwonnen. Ze hebben een fantastische prestatie geleverd, met een 2de plaats voor Ruben als beste. Django maakte een super sprong, die Max vervolgens nadeed en zij beiden het 3e cijfer scoorden. Tom en Gijs deden elkaar na op de Brug met hetzelfde cijfer. Uiteindelijk belanden deze jongens met de 5e tm 8e plek net naast het podium, maar voor de eerste keer een super prestatie. De derde ronde was het de “kleine” Kaja die alleen in een groepje zat. Zij had zich supergoed voorbereid en wist alle oefeningen uit haar hoofd! Dit resulteerde in 4 prachtige oefeningen en 4 prachtige scores. De zilveren medaille was voor haar. Een topprestatie voor de jongste deelneemster van GVM!

Ronde vier was voor de meisjes 6-7 jaar niveau 5. De meisjes begonnen met het fun onderdeel trampolines. Helaas haalde Luna op het eerste toestel erna, de sprong, de twee sprongen door elkaar waardoor een podium plaats verkeken was. Verder hebben de meisjes zeer nette oefeningen laten zien wat resulteerde in een podium voor Chalisa Bocxe, 4e van de 31 deelneemsters. Op de individuele toestellen was er nog een vierde plaats op sprong en een vijfde plaats op vloer voor Chalisa, een eerste plaats op vloer en een tweede op brug voor Luna en Nynke deed het met een 5e plek op Sprong ook heel erg goed. Voor trainster Esther was het wat hectischer deze ronde met 5 turnsters in 2 verschillende banen. Meike en Ilse waren best gespannen voor deze eerste wedstrijd, maar na de eerste sprong hadden zij de smaak goed te pakken en maakten er een prima wedstrijd van. Uiteraard kunnen de dingen nog mooier afgewerkt worden. Maar al je oefeningen uit je hoofd leren is ook al een prestatie! Meike deed het het beste op de Brug en Ilse op de balk. De meiden eindigden uiteindelijk op de 20ste en 23ste plek. Joanne, Sanne en Anne streden in deze ronde op pupil 2 niveau 3. Ook hier waren het de zenuwen die de dames deden vergeten welke oefening ze moesten doen. Sanne was erg goed op sprong, die ze naar eigen zeggen weinig geoefend had. Joanne stond weer wat stabieler op de evenwichtsbalk en Anne was met de 4e plek op de Brug lekker bezig. Overall was Sanne het beste van deze drie zij behaalde met 29pnt de 7e plek.

Om 16:00 werd eindelijk het statsein voor de laatste ronde gegeven. Ook hier een administratieve puzzel voor de trainers, maar ook in deze ronde heeft iedereen kunnen laten zien wat hij/zij waard was. Drie GVM-jongens 8-10 jaar (2 niveaus) met een start bij de brug. Er werden goede oefeningen geturnd met een mooie tweede plaats voor Bas en een derde plaats voor Wessel. En op het derde toestel Sprong, was een tweede plaats voor Jelle en voor Wessel te noteren. Helaas grepen de jongens net naast het podium met als beste een vierde plaats voor Wessel. De GVM-meiden werden vertegenwoordigd door Anique, Elisa, Sandra en Melina, allemaal in een verschillend niveau. Anique en Elisa deden het bijna evengoed, want hun eindscore zat maar 0,1pnt van elkaar af. Elisa deed het super op Sprong, maar Anique was weer beter op Balk. Sandra had zware concurrentie in niveau 2 maar zij stond haar mannetje op alle vier de toestellen. De vloer kwam voor haar het beste uit de verf waar ze de 12e plek haalde. Ook Melina had het zwaar in niveau 1, waar de andere meiden toch een stuk groter leken. Met wat hulp bij de overslag werd de vloer-oefening toch netjes afgemaakt. In totaal kwam de score op 32,5pnt en was goed voor de 11e plek. Om 19:00 was de wedstrijd afgelopen en hadden alle deelnemers een vaantje gehad. Iedereen was tevreden en kon met een goed gevoel weer richting huis gaan.

Zaterdag 14 juni was dé kans voor de recreanten turnsters en turners van GVM’79 om hun kunnen te tonen in de individuele recreanten wedstrijd. Deze wedstrijd is speciaal bedoeld voor kinderen die recreatief turnen (max 1,5 uur per week). Voor GVM’79 kwamen er maar liefst 34 gymnasten de vloer op. … Lees meer »